Salata sa šargarepom
Potrebno je:
- 5 kg izrendane šargarepe
 - 1,5 kg ljute paprike
 - 150 g soli
 - 5 srednjih glavica belog luka
 - 1 l ulja
 - 70 ml esencije
 - 1 konzervans
 
Priprema
      1. Izrendanu šargarepu staviti u 
dublju posudu. Dodati, u secku, sitno iseckanu ljutu papriku i, 
očišćeni, beli luk, takođe, u secku, iseckan. Zatim dodati so, ulje, 
esenciju i konzervans. Sve dobro promešati. 
     
    
      2. Posudu pokriti i ostaviti da 
odstoji 24 sata. Povremeno promešati. Posle proteka datog vremena puniti
 tegle i pritiskati, kašikom, da smesa sama pusti sok. 
 Napunjene tegle hermetički zatvoriti i ostaviti sa ostalom zimnicom.
     
    



Коментари
Постави коментар