Čokoladni kolač sa majonezom
Potrebno je:
- 2 čaše (od 250 ml) brašna
 - 1 čaša šećera
 - 6 kašika kakaoa
 - 1 kašika kafe (Nescafe Gold - u granulama)
 - 1 (50 g) snikers čokoladica
 - 1 čaša vode
 - 250 g majoneza
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 2 kesice vanilin šećera
 
Za glazuru:
- 200 g crne čokolade
 - 8 kašika mleka
 - 8 kašika ulja
 - 7 kašika šećera
 - 1 kašika kafe (Neskafe Gold)
 
Priprema
      1. U vanglicu staviti brašno, šećer,
 kakao, pecivo, vanilin šećer i sitno iseckanu snikers čokoladicu. Dobro
 promešati, da se svi sastojci sjedine.
     
    
      2. U čaši vode rastvoriti kašiku kafe, pa sipati u suvu smesu. Dodati i majonez. Žicom za mućenje dobro umutiti i sjediniti smesu. 
     
    
      3. Pleh (vel. 35x20 cm), dobro 
podmazati uljem i posuti brašnom. Višak brašna istesti iz pleha. 
Čokoladnu smesu, ravnomerno, rasporediti u pleh. Najbolje je testo, 
pošto je dosta gusto, stavljati kašikom, u pleh, da bi kolač bio iste 
debljine. 
     
    
      4. Staviti da se peče u, prethodno 
zagrejanu, rernu, na 170 stepeni. Probati čačkalicom da li je kolač 
ispečen. Ispečeni kolač izvaditi i ostaviti da se prohladi, dok se 
sprema glazura. 
     
    
      5. Glazura: U dublju šerpicu 
izlomiti čokoladu, na kockice, pa dodati šećer, mleko i ulje. Staviti na
 šporet, da se otopi, uz stalno mešanje. Kada se smesa sjedinila, dodati
 kafu, pa mešati da se sve pretvori u kremastu masu. 
     
    
      6. Otopljenu čokoladu preliti, 
ravnomerno, preko kolača i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, 
pa ostaviti u frižider, na 2-3 sata. Uživajte u veoma sočnom i ukusnom 
kolaču.
     
    



Коментари
Постави коментар