Pečena krilca
Potrebno je:
- 1 kg pilećih krilaca
Za pohovanje:
- 5 kašika prezli
- 5 kašika kukuruznog brašna
- 3 kašičice suvog biljnog začina
- 2 kašičice slatke aleve paprike
- 1 kašičica ljute aleve paprike
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 1 kašičica origane
- 1 kašičica sušenog peršuna
...i još :
- 2 jaja
- 1/2 kašičice soli
Priprema
1. PIleća krilca oprati, odvojiti batačiće i krilo i ostaviti da se ocede, oko 15 minuta.
2. Smesa za pohovanje: U jednu činiju staviti sve navedene začine i sjediniti.
U dubljem tanjiru umutiti jaja, sa solju.
3. Uzeti veliki pleh, od el. šporeta, prekriti ga pek-papirom i papir malo nauljiti.
Svako parče mesa prvo umočiti u jaja, pa u začine. Poređati ih preko pek papira.
4. Rernu zagrejati na 200 C, pa staviti pripremljena krilca. Peći ih 20 minuta, izvaditi, okrenuti i peći još 20 minuta.
Poslužiti uz prilog po želji.
Коментари
Постави коментар