Pečena krilca
Potrebno je:
- 1 kg pilećih krilaca
 
Za pohovanje:
- 5 kašika prezli
 - 5 kašika kukuruznog brašna
 - 3 kašičice suvog biljnog začina
 - 2 kašičice slatke aleve paprike
 - 1 kašičica ljute aleve paprike
 - 1/2 kašičice mlevenog bibera
 - 1 kašičica origane
 - 1 kašičica sušenog peršuna
 
...i još :
- 2 jaja
 - 1/2 kašičice soli
 
Priprema
      1. PIleća krilca oprati, odvojiti batačiće i krilo i ostaviti da se ocede, oko 15 minuta.
     
    
      2. Smesa za pohovanje: U jednu činiju staviti sve navedene začine i sjediniti. 
U dubljem tanjiru umutiti jaja, sa solju.
     
    
      3. Uzeti veliki pleh, od el. šporeta, prekriti ga pek-papirom i papir malo nauljiti. 
Svako parče mesa prvo umočiti u jaja, pa u začine. Poređati ih preko pek papira. 
     
    
      4. Rernu zagrejati na 200 C, pa staviti pripremljena krilca. Peći ih 20 minuta, izvaditi, okrenuti i peći još 20 minuta. 
Poslužiti uz prilog po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар