Mirisno pecivo
Potrebno je:
- 700 g brašna
 - 1 jaje
 - 2 žumanceta
 - 130 g otopljenog margarina
 - 150 g šećera
 - 1 kašičica soli
 - 100 ml mleka
 - 1 kockica kvasca
 - 100 g suvog grožđa
 - 150 ml soka od pomorandže (sveže isceđen sok)
 - 1 pomorandža - izrendana korica
 - 1 limun - izrendana korica
 
Za premazivanje:
- 1 žumance
 - malo mleka
 
Priprema
      1. U toplom mleku, sa dodatkom jedne
 kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, pa dodati 
sve navedene sastojke, kao i pripremljeni kvasac. Umesiti testo. Dobro 
ga uraditi da bude elastično i da se ne lepi za ruke. Umešeno testo 
ostaviti da naraste.
     
    
      2. Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i napraviti ga u obliku valjka. Napravljeni valjak podeliti na 14 delova.
     
    
      3. Svaki komad testa urolati i zavezati u čvor (ne zatezati testo).
      4. Tako napravljeni oblik makazama zaseći sa svih strana.
     
    
      5. Testo ređati u pleh, preko pek papira. Ostaviti da naraste. Za to vreme uključiti rernu, da se zagreje, na 180 stepeni.
     
    
      6. Naraslo testo premazati mešavinom žumanceta i mleka.
     
    
      7. Staviti da se peče. Pečeno testo izvaditi i pokriti krpom, 5 minuta.
     
    



Коментари
Постави коментар