Piletina sa slaninom
Potrebno je:
- 4 otkošćena bataka, sa karabatakom
 - 1 kašičica belog luka u prahu
 - 2 kašičice aleve paprike
 - 1 kašičica karija
 - 1/2 kašičice mlevenog bibera
 - 3 kašičice suvog biljnog začina
 
...i još:
- 600 g krompira
 - 300 g šampinjona
 - 2 veće šargarepe
 - 200 g tanko sečene, mesnate slanine
 - 100 ml ulja
 - 100 ml vode
 - biber
 - začin
 - 2 kašičice aleve paprike
 - 1 glavica crnog luka
 
Priprema
      1. U jednoj posudi pomešati beli luk
 u prahu, alevu papriku, kari, mleveni biber i začin. Sa ovom mešavinom 
dobro premazati pripremljeno meso. Ostaviti meso da odstoji u frižideru,
 oko 1 sat.
     
    
      2. Krompir iseći na osmine. Staviti 
ga u dublju posudu i posuti sa alevom paprikom, mlevenim biberom i 
začinom. Dobro promešati, da se začini zalepe oko svakog isečenog 
parčeta krompira.
     
    
      3. Uzeti dublju vatrostalnu činiju, 
podmazati je, pa izručiti pripremljeni krompir. Preko staviti, tanko 
isečenu slaninu. Crni luk iseći na rebarca, pa ga posuti preko slanine. 
Zatim iseći šampinjone, krupnije i šargarepu, na krugove. Pomešati 
pečurke i šargarepu, posuti biozačinom, dobro promešati, pa ih sipati 
preko luka. 
Na kraju poređati pripremljeno meso (po vrhu), sipati ulje i vodu, 
poklopiti (ili, ako činija nema poklopac, pokriti alu folijom) i staviti
 da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, oko 1 sat. 
     
    



Коментари
Постави коментар