Burek sa mesom
Testo:
- 750 g mekog brašna
- 450 ml tople vode
- 80 ml ulja
- 2 kašičice soli
Fil:
- 600 g mlevenog mesa
- 1 veća glavica crnog luka
- 200 g šampinjona
- suvi biljni začin
- biber
- origano
- ulje
Priprema
1. Fil: Iseckani crni luk stavimo u
tiganj sa uljem da se dinsta. Kada omekša, dodati mleveno meso,
pobiberiti i posuti biozačinom, po ukusu.
2. Kada meso promeni boju dodati sitno iseckane šampinjone i nastaviti sa dinstanjem, dok ispari voda, koju su pečurke pustile.
3. Na kraju posuti origanom i alevom paprikom, promešati i skloniti da se ohladi.
4. Testo: Od navedenih sastojaka
zamesiti testo. Izručiti ga na radnu površinu i mesiti da postane
elastično. Podeliti ga na tri dela.
5. Svaki deo malo raširiti rukama i dobro premazati uljem. Tako pripremljeno testo ostaviti da se odmara 30 minuta.
6. Na sto staviti stolnjak, pa uzeti
jedan deo testa i staviti na sredinu stola. Početi sa razvlačenjem
testa, od sredine ka ivicama stola. Nema veze ako se malo pocepa, to se u
krajnjem ishodu ne vidi.
7. Sada uzeti deo fila, pa staviti na obe strane razvučene kore, na ivicama.
8. Pomoću stolnjaka zarolati jednu i drugu stranu testa, pa po sredini preseći nožićem za testo.
9. Tepsiju dobro podmazati uljem i ređati kore u krug.
10. Složeni burek dobro premazati uljem i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
Коментари
Постави коментар