Burek sa mesom
Testo:
- 750 g mekog brašna
 - 450 ml tople vode
 - 80 ml ulja
 - 2 kašičice soli
 
Fil:
- 600 g mlevenog mesa
 - 1 veća glavica crnog luka
 - 200 g šampinjona
 - suvi biljni začin
 - biber
 - origano
 - ulje
 
Priprema
      1. Fil: Iseckani crni luk stavimo u 
tiganj sa uljem da se dinsta. Kada omekša, dodati mleveno meso, 
pobiberiti i posuti biozačinom, po ukusu.
     
    
      2. Kada meso promeni boju dodati sitno iseckane šampinjone i nastaviti sa dinstanjem, dok ispari voda, koju su pečurke pustile.
     
    
      3. Na kraju posuti origanom i alevom paprikom, promešati i skloniti da se ohladi.
     
    
      4. Testo: Od navedenih sastojaka 
zamesiti testo. Izručiti ga na radnu površinu i mesiti da postane 
elastično. Podeliti ga na tri dela.
     
    
      5. Svaki deo malo raširiti rukama i dobro premazati uljem. Tako pripremljeno testo ostaviti da se odmara 30 minuta.
     
    
      6. Na sto staviti stolnjak, pa uzeti
 jedan deo testa i staviti na sredinu stola. Početi sa razvlačenjem 
testa, od sredine ka ivicama stola. Nema veze ako se malo pocepa, to se u
 krajnjem ishodu ne vidi.
     
    
      7. Sada uzeti deo fila, pa staviti na obe strane razvučene kore, na ivicama.
     
    
      8. Pomoću stolnjaka zarolati jednu i drugu stranu testa, pa po sredini preseći nožićem za testo.
     
    
      9. Tepsiju dobro podmazati uljem i ređati kore u krug.
     
    
      10. Složeni burek dobro premazati uljem i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. 
     
    



Коментари
Постави коментар