Voćna krem torta sa pudingom
Za koru:
- 300 g mlevene plazme
 - 50 ml ruma
 - 130 g maslaca
 - 3 kašike šećera u prahu
 
Fil 1:
- 600 ml mleka
 - 2 kesice pudinga sa ukusom malina
 - 7 kašika šećera
 - 300 g malina
 - 1/2 kesice želatina
 
Fil 2:
- 1 kesica krem pudinga od vanile
 - 1 kesica krem šlaga sa ukusom vanile
 - 200 ml mleka
 - 100 g maslaca
 - 4 kašike šećera u prahu
 - 1/2 kesice želatina
 - 50 g crne čokolade
 
Glazura:
- 200 g crne čokolade sa 70% kakaoa
 - 150 ml slatke pavlake
 
Priprema
      1. Kora: Mlevenu plazmu staviti u dublju posudu. Dodati šećer u prahu, istopljeni maslac i rum. Rukom, dobro, sjediniti sastojke.
     
    
      2. Uzeti kalup, sa obručem, za 
tortu, vel. 26 cm. Skinuti dno kalupa, a obruč postaviti na tacnu za 
tortu. Površinu, unutar obruča, blago premazati uljem. Od pripremljenog 
keksa, unutar obruča, formirati koru. 
     
    
      3. Fil 1: Od 600 ml mleka odvojiti 
100 ml, a ostatak mleka, zajedno sa šećerom, staviti da provri. 
Odvojenim mlekom razmutiti puding, iz kesica. Razmućeni puding staviti u
 provrelo mleko i skuvati, da se zgusne. 
     
    
      4. Želatin preliti sa dve kašike 
hladne vode i sačekati da nabubri, pa ga rastopiti na tihoj vatri (ne 
sme da provri). Pripremljeni želatin sipati u skuvani puding. Promešati 
da se, sastojci, dobro sjedine. Na kraju dodati, odmrznute, maline 
(zajedno sa sokom koji su pustile). Promešati i ostaviti da se prohladi,
 povremeno mešajući, da se ne stvori korica. Kada krem postane mlak 
sipati ga preko kore, od keksa. Ravnomerno ga rasporediti.
     
    
      5. Fil 2: Krem puding od vanile koji
 se ne kuva umutiti sa 100 ml, hladnog, mleka. Krem šlag, od vanile, 
umutiti sa preostalim mlekom (100 ml). Sjediniti ova dva sastojka i 
umutiti da postane kremasta smesa. 
     
    
      6. Maslac umutiti sa šećerom u prahu
 i dodati u krem, sjediniti. Ubaciti i, prethodno, pripremljeni želatin.
 Na kraju dodati iseckanu čokoladu i, kašikom, promešati. Pripremljeni 
krem sipati preko krema sa malinama. Poravnati.
     
    
      7. Glazura: Crnu čokoladu izlomiti 
na kocke i staviti u, odgovarajuću, posudu. U drugu posudu sipati slatku
 pavlaku i staviti na vatru. Zagrevati do ključanja (ne sme da provri), 
pa preliti preko izlomljene čokolade. Mešati da se čokolada rastopi (ako
 treba vratiti, ponovo, na vatru). Pripremljeni preliv preliti preko, 
drugog, fila, ukrasiti malinama i ostaviti tortu, preko noći, u 
frižider.
     
    
      8. Narednog dana, dugačkim, nožem proći između obruča i torte, pa skinuti obruč. 
Poslužite tortu i uživajte u njenom, kremastom, ukusu.
     
    



Nominirani ste za Versatile Blogger Award. 😁
ОдговориИзбришиhttps://kitchnstories.com/.../the-versatile-blogger.../