Čokoladna torta sa kikirikijem
Za koru:
- 350 g mlevene plazme
 - 6 kašika pšeničnih klica
 - 4 kašike kakaoa
 - 7 kašika šećera u prahu
 - 200 g maslaca
 - sok od pomirandže
 
Fil sa kikirikijem:
- 300 g pečenog, neslanog, kikirikija
 - 200 g šećera u prahu
 - 150 g čokolade
 - 100 ml mleka
 - 150 g maslaca
 
Fil sa crnom čokoladom:
- 1 l mleka
 - 4 kesice pudinga sa ukusom čokolade
 - 80 g crne čokolade
 - 150 g šlag krema (Polimark - beli)
 - 250 g maslaca
 - 200 g šećera
 
Fil sa belom čokoladom:
- 150 g bele čokolade
 - 4 kašike ulja
 - 4 kašike mleka
 - 4 kašike umućenog, šlag krema
 
Glazura:
- 2 kašike šećera u prahu
 - 3 kašike kakaoa
 - 250 ml slatke pavlake
 - 2 kašike meda
 - 120 g crne čokolade
 
Priprema
      1. Kora: U vanglicu staviti mleveni 
keks, dodati sve navedene sastojke i, sokom od pomorandže, zamesiti 
koru. Uzeti kalup za tortu sa obručem, vel.30 cm. Unutar kalupa, u krug,
 staviti pek papir, da bi se podigla visina kalupa, zbog visine torte.
U kalupu formirati koru, od pripremljenog mlevenog keksa. 
     
    
      2. Fil sa kikirikijem: U 
odgovarajuću šerpicu staviti šećer, čokoladu i mleko, pa staviti da se 
otopi. Ohladiti, pa dodati, penasto, umućeni maslac i mleveni kikiriki. 
Dobro sjediniti i staviti preko kore. Ostaviti u frižider, dok se sprema
 drugi fil.
     
    
      3. Fil sa belom čokoladom: Izlomiti 
belu čokoladu i staviti je u šerpicu. Dodati ulje i mleko, pa je staviti
 da se otopi. Od ukupne količine umućenog šlag krema (Polimark - beli) 
odvojiti četiri kašike i dodati u otopljenu čokoladu. Dobro promešati, 
vrlo malo prohladiti i sipati preko (stegnutog) kikiriki fila. Ostaviti 
da se stegne.
     
    
      4. Fil sa crnom čokoladom: Od 1 l 
mleka odvojiti 300 ml, a ostalo mleko, zajedno sa šećerom i izlomljenom 
čokoladom staviti da provri. Sa odvojenim mlekom rastvoriti puding. Kada
 mleko sa čokoladom provri, sipati razmućeni puding i žicom za mućenje 
skuvati krem. Skuvani krem pokriti providnom folijom i ostaviti da se 
ohladi. U hladan krem dodati penasto umućeni maslac, kao i umućeni šlag 
krem (beli).
     
    
      5. Preko stegnute bele čokolade staviti čokoladni fil i pravilno ga rasporediti.
     
    
      6. Glazura: U jednu šerpicu staviti 
izlomljenu čokoladu, kakao, šećer u prahu i med. U drugu šerpicu staviti
 slatku pavlaku, pa je staviti da se ugreje, do tačke ključanja. Vrelom 
pavlakom preliti pripremljene satojke i žicom za mućenje sjediniti. 
Pripremljeni preliv preliti preko čoko fila i ostaviti tortu u frižider 
preko noći. 
     
    
      7. Narednog dana izvaditi kalup sa tortom iz frižidera, staviti tortu na plato, skloniti obruč i skinuti pek papir.
     
    
      8. Sa strane tortu ukrasiti jednom kesicom čokoladnog šlag krema, a površinu istopljenom belom čokoladom
     
    
9. Poslužite se!
     
    



Коментари
Постави коментар