Prženo slatko testo
Potrebno je:
- 700 g brašna
 - 350 ml vode
 - 3 kašike rastopljene masti
 - 2 kašičice soli
 - 2 kašičice šećera
 - 1 kockica kvasca
 - džem
 
Priprema
      1. U toploj vodi sa dodatkom 
kašičice šećera podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, rastopljenu 
mast, so, kašičicu šećera i pripremljeni kvasac, pa zamesiti testo. 
Umešeno testo ostaviti da naraste.
     
    
      2. Od testa otkinuti (rukom) osam 
manjih loptica, a ostatak testa premesiti i ostaviti ponovo da naraste, 
pa ga iskoristiti za manji hleb.
     
    
      3. Uzeti jednu lopticu testa i 
razviti u krug, prečnika 23 cm (pošto sam pržila u tiganju prečnika 25 
cm), pa premazati sa jednom kašikom džema, po izboru.
     
    
      4. Preklopiti sa drugom lopticom razvijenog testa i viljuškom pritisnuti krajeve, da ne bi fil iscureo. 
     
    
      5. U tiganj staviti malo ulja (ja 
sam stavljala dve kašičice), pa staviti testo da se prži. Čim porumeni 
sa jedne strane okrenuti da se isprži i druga strana (ja sam okretala 
širokom špahtlom za filovanje torti).
     
    
      6. Prženo testo prebaciti na tanjir i uživajte u odličnom doručku. 
Možete ga posuti sa šećerom u prahu ili medom, ali moja deca ga najviše vole ovako, bez ikakvih dodataka. 
Fil može da bude i slan - razbiti jedno jaje, dodati sira i premazati. 
     
    
      7. Od ostatka testa ispečite hleb (manji, za 3 - 4 osobe).
     
    



Коментари
Постави коментар