Čokoladni mus
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 4 kašike žutog šećera
- 3 kašike espreso kafe
- 2 kašike kakaoa
- 160 g čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Priprema
1. Odvojiti belanca od žumanaca.
Belanca ostaviti u frižider. Žumanca staviti u odgovarajući sud (u kome
će se kuvati na pari), dodati šećer i penasto umutiti. Zatim dodati
kakao i kafu i dobro sjediniti. Staviti posudu u drugu šerpu napunjenu
vodom i kuvati krem na pari. Ne treba kuvati dugo. Čim jaja počnu da se
zgušnjavaju, skloniti sa vatre, dodati izlomljenu čokoladu i mešati da
se čokolada otopi. Ostaviti čokoladnu smesu da se ohladi.
2. Umutiti čvrsto slatku pavlaku. Dodati je u, ohlađeni, čoko krem i umutiti da se dobije penasta smesa.
3. Belanca izvaditi iz frižidera i
umutiti ih u čvrsti šam. Dodavati jednu po jednu kašiku, umućenog šama, u
krem i kašikom mešati. Dobro sjediniti. Napravljeni mus rasporediti u
osam posudica i ostaviti u frižider da se stegne.
4. Pre posluženja čoko mus posuti mešavinom, mlevene, crne i bele čokolade.
Коментари
Постави коментар