Čokoladni mus
Potrebno je:
- 4 jajeta
 - 4 kašike žutog šećera
 - 3 kašike espreso kafe
 - 2 kašike kakaoa
 - 160 g čokolade
 - 200 ml slatke pavlake
 
Priprema
      1. Odvojiti belanca od žumanaca. 
Belanca ostaviti u frižider. Žumanca staviti u odgovarajući sud (u kome 
će se kuvati na pari), dodati šećer i penasto umutiti. Zatim dodati 
kakao i kafu i dobro sjediniti. Staviti posudu u drugu šerpu napunjenu 
vodom i kuvati krem na pari. Ne treba kuvati dugo. Čim jaja počnu da se 
zgušnjavaju, skloniti sa vatre, dodati izlomljenu čokoladu i mešati da 
se čokolada otopi. Ostaviti čokoladnu smesu da se ohladi.
     
    
      2. Umutiti čvrsto slatku pavlaku. Dodati je u, ohlađeni, čoko krem i umutiti da se dobije penasta smesa. 
     
    
      3. Belanca izvaditi iz frižidera i 
umutiti ih u čvrsti šam. Dodavati jednu po jednu kašiku, umućenog šama, u
 krem i kašikom mešati. Dobro sjediniti. Napravljeni mus rasporediti u 
osam posudica i ostaviti u frižider da se stegne. 
     
    
      4. Pre posluženja čoko mus posuti mešavinom, mlevene, crne i bele čokolade.
     
    



Коментари
Постави коментар