Mešano meso
Potrebno je:
- 1 pile, oko 2 kg
- 1 kg belog pilećeg mesa, bez kostiju
- 1 kg svinjskog mesa od buta
Za pohovanje:
- 3 jajeta
- 4 kašike brašna
- pivo
- so
- prezle
- ulje
Priprema
1. Pile posoliti i staviti u pekač.
Premazati ga sa mašću i ubaciti dve kašike masti sa strane i pola čaše
vode. Poklopiti, staviti u rernu, zagrejanu na 150 stepeni, i "
zaboraviti " na njega, narednih 3 sata.
2. Fil za pohovanje: Umutiti dobro
jaja, dodati brašno i umutiti da nema grudvica. Dodati piva, toliko, da
masa bude gušća od mase za palačinke. Posoliti, po ukusu.
3. Belo pileće meso i svinjsko meso
iseći na tanje šnicle. Preko mesa staviti najlon kesu i tučkom za meso
ih izlupati da se dodatno istanje.
4. Svako parče mesa provući kroz
smesu za pohovanje, uvaljati ih u prezle i pržiti u dosta ulja. Ispržene
šnicle vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće.
5. Posle proteka datog vremena
izvaditi pekač, sa piletom, iz rerne i pogledati da li treba još da se
peče. Dužina pečenja zavisi od rerne i od veličine pileta.
Коментари
Постави коментар