Pečeni krompir sa ruzmarinom, belim lukom...
Potrebno je :
- 1,5 kg krompira
 - 100 ml ulja
 - 2 kašike vinskog sirća
 - 3 - 4 veća čena belog luka
 - ruzmarin
 - biber
 - so
 
Priprema
      1. Ovo je ideja slavnog Džejmi 
Olivera.
Krompir očistiti i iseći na pola ili na četvrtine (zavisi od veličine 
krompira). Staviti ga u dublju posudu, naliti vodu i kuvati, dok ne bude
 polukuvan. 
Uzeti odgovarajući pleh, na dno staviti pek papir, pa izručiti polukuvan
 (i oceđen) krompir.
     
    
      2. Krompir posoliti i pobiberiti, po
 ukusu, pa preliti (kašičicom) po njemu pola količine ulja. Staviti ga 
da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni - 30 minuta. 
Izvaditi posudu sa krompirom, pa gnječilicom za pire pritisnuti malo 
svaki krompir, da pukne.
     
    
      3. U manju posudu sjediniti ostatak 
ulja (50 ml), vinsko sirće, ruzmarin i čenove belog luka (beli luk ne 
ljuštiti, samo ga pritisnuti viljuškom da pukne - količina belog luka i ruzmarina po ukusu). 
Preko pritisnutog krompira preliti (kašičicom) pripremljenu smesu i 
vratiti još, oko, 20 minuta. 
     
    
      4. Pečeni krompir izvaditi i poslužiti sa mesom i salatom, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар