Posne kiflice sa bundevom (na vodi)
Testo:
- 400 g crnog, pšeničnog brašna
 - 400 g belog, pšenićnog brašna
 - 1 kockica kvasca
 - 250 ml vode
 - 2 kašičice himalajske soli
 - 2 kašike šećera
 - 1 kašika meda
 - 1 kesica vanil šećera sa ukusom cimeta
 - 2 kesice vanil šećera
 - 300 g pečene bundeve
 
Fil :
- 500 ml vode
 - 2 pudinga sa ukusom vanile
 - 5 kašika šećera
 - 350 g pečene bundeve
 - 100 g suvog grožđa
 
Priprema
      1. Testo: U toploj vodi, sa dodatkom
 jedne kašike šećera, podići kvasac.
U vanglicu staviti obe vrste brašna, dodati himalajsku so, šećer, med, 
obe vrste vanilinog šećera i, viljuškom, izgnječenu bundevu. Dodati 
pripremljeni kvasac i zamesiti testo. Zamešeno testo prekriti kuhinjskom
 krpom i ostaviti, na toplom, da udvostruči svoju zapreminu.
     
    
      2. Fil: Suvo grožđe preliti toplom 
vodom i ostaviti da odstoji, dok se spremi fil.
Od vode odvojiti 150 ml, a ostatak, zajedno sa šećerom, staviti da 
provri. Sa odvojenom vodom razmutiti puding. Kada voda, sa šećerom, 
provri sipati razmućeni puding i kuvati, da se zgusne (kao svaki 
puding). Skuvani puding prekriti providnom folijom i ostaviti da se 
ohladi.
     
    
      3. Ohlađeni puding promešati 
varjačom, pa dodati, prethodno izgnječenu, bundevu. Dobro sjediniti 
varjačom (nije potreban mikser). Na kraju ubaciti, prethodno isceđeno, 
suvo grožđe. Još jedanput, dobro, promešati, da se dobije kremasta 
smesa.
     
    
      4. Uskislo testo prebaciti na, 
pobrašnjenu, radnu površinu i podeliti ga na dve, jednake, polovine. 
Prvu polovinu testa iseći na četiri dela, pa napraviti jufkice. Staviti 
prvu jufkicu na, pobrašnjenu, radnu podlogu i razviti je u krug, 
debljine 2-3mm. Razvijeni krug iseći na četiri dela, ako želite veće 
kiflice, ili na osam delova, ako želite manje kiflice.
     
    
      5. Isečeno testo filovati 
pripremljenim filom i motati ga u kiflicu. Isti postupak ponoviti sa 
ostalim testom i filom. Formirane kiflice poređati u pleh, preko pek 
papira, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da, dobro, narastu.
     
    
      6. Narasle kiflice premazati, 
toplom, vodom i staviti da se peču, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180
 stepeni. Pečene kiflice izvaditi iz rerne, premazati sa vodom, prekriti
 krpom i ostaviti da se prohlade.
     
    
      7. Kada su se kiflice prohladile, posuti ih sa mešavinom šećera u prahu i vanil šećera, pa ih poslužiti.
     
    



Kiflice su prelepo spremljene ,volim bundevu,a tvoje su bas dobre.Pzdrav za tebe VERICE:)
ОдговориИзбришиHvala mila. Pozdrav!
ОдговориИзбриши