Posni pasulj sa suvim paprikama ( na vodi)
Potrebno je:
- 1/2 kg pasulja tetovca
 - 1 veća šargarepa
 - 1 veća glavica crnog luka
 - 3 veća čena belog luka
 - 2 suve, crvene, paprike
 - 1 kašičica suvog majorana
 - 1 kašičica suvog bosiljka
 - đumbir
 - celer
 - 1 kašika aleve paprike
 - suvi biljni začin
 - biber
 - 1 kašičica brašna
 - 1 kašičica kima
 - voda
 
Priprema
1. Uveče (dan pre spremanja) pasulj 
potopiti u vodu i ostaviti da prenoći. Sutradan prosuti vodu, naliti 
pasulj sa novom vodom i staviti da provri. Prosuti, još jedanput, vodu i
 naliti pasulj sa vrelom vodom. Dodati sitno iseckai crni i beli luk, 
iseckanu šargarepu, sitno iseckni celer (oko 100 g) i iseckani đumbir 
(deo korena od 3 cm). Ubaciti i suvu papriku. Zatim dodati sve navedene 
začine (majoran, bosiljak i kim), kao i biber i suvi biljni začin (po 
ukusu). Staviti da se kuva.
     
    
2. Kada je pasulj skuvan, izvaditi 
suvu papriku, sitno je iseckati i vratiti u pasulj. U malo vode (100 ml)
 razmutiti kašičicu brašna i kašiku aleve paprike, pa sipati u kuvani 
pasulj. Pustiti da provri, probati da li treba još začiniti i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар