Posni pasulj sa suvim paprikama ( na vodi)
Potrebno je:
- 1/2 kg pasulja tetovca
- 1 veća šargarepa
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 veća čena belog luka
- 2 suve, crvene, paprike
- 1 kašičica suvog majorana
- 1 kašičica suvog bosiljka
- đumbir
- celer
- 1 kašika aleve paprike
- suvi biljni začin
- biber
- 1 kašičica brašna
- 1 kašičica kima
- voda
Priprema
1. Uveče (dan pre spremanja) pasulj
potopiti u vodu i ostaviti da prenoći. Sutradan prosuti vodu, naliti
pasulj sa novom vodom i staviti da provri. Prosuti, još jedanput, vodu i
naliti pasulj sa vrelom vodom. Dodati sitno iseckai crni i beli luk,
iseckanu šargarepu, sitno iseckni celer (oko 100 g) i iseckani đumbir
(deo korena od 3 cm). Ubaciti i suvu papriku. Zatim dodati sve navedene
začine (majoran, bosiljak i kim), kao i biber i suvi biljni začin (po
ukusu). Staviti da se kuva.
2. Kada je pasulj skuvan, izvaditi
suvu papriku, sitno je iseckati i vratiti u pasulj. U malo vode (100 ml)
razmutiti kašičicu brašna i kašiku aleve paprike, pa sipati u kuvani
pasulj. Pustiti da provri, probati da li treba još začiniti i poslužiti.
Коментари
Постави коментар