Punjena paprika sa piletinom
Potrebno je:
- 1/2 kg mlevenog, belog, pilećeg mesa
- 80 g pirinča
- 3 veće šargarepe
- 3 kašike soje u ljuspicama
- 200 g šampinjona
- 2 veće glavice crnog luka
- 1 kašika aleve paprike
- suvi biljni začin
- biber
- 200 ml ulja
- 12 paprika babura, srednjih
Sos :
- 1/2 l paradajza sa bosiljkom i origanom
- 1/2 l vode
- 2 kašike brašna
- 1 kašika šećera
- 3 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- so
Priprema
1. Soju potopiti sa malo vode i ostaviti 10-ak minuta, da nabubri. Crni luk, šargarepu i šampinjone iseckati sitno.
2. U dublju posudu sipati ulje, pa
dodati mleveno pileće meso, isecknu šargarepu, crni luk i šampinjone,
kao i isceđenu soju, alevu papriku, oprani pirinač, biozačin i biber (
biber i biozačin dodati po ukusu ). Sve dobro sjediniti i, ako je
potrebno, dodati još ulja.
3. Baburama izvaditi drške i napuniti ih sa pripremljenom smesom. Poređati ih u dublju posudu, koja može da se stavi u rernu.
4. Sos : U vodu staviti brašno i
žicom za mućenje ga rastvoriti, da nema grudvica. Vodu sa razmućenim
brašnom sipati u posudu, u kojoj ste već sipali paradajz i sjediniti.
Dodati šećer. So staviti po ukusu.
5. Pripremljeni sos preliti preko
poređanih paprika i staviti, očišćeni i na pola presečeni, beli luk, kao
i listove lorbera. Dobro zatvoriti folijom i staviti, u prethodno
zagrejanu rernu, na 180 stepeni, da se peče jedan sat ( vreme se računa
od kada jelo provri ). Posle datog vremena izvaditi posudu, skloniti
foliju i vratiti da se jelo samo malo zapeče.
Ja nisam htela da ga vraćam da se zapeče, jer mi se svidelo i
nezapečeno.
Odlicna ideja,prelepo izgledaju paprike,moracu ovo da probam. :)
ОдговориИзбришиVrlo su ukusne, Divna, uverićeš se i sama, kada ih isprobaš. Pozdrav!
ОдговориИзбриши