Rolat pita sa sirom
Potrebno je:
- 1/2 kg tanjih kora
 
Za premazivanje kora:
- 3 belanca
 - 1 čaša jogurta
 - 1 čaša (od jogurta) ulja
 - 1 čaša brašna
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 1,5 kašičica soli
 
Fil:
- 300 g sitnog sira
 - 3 žumanca
 
Priprema
      1. Za premazivanje kora: Umutiti 
belanca u čvrsti šne. Dodati jogurt, ulje i brašno sa pecivom i solju. 
Sjediniti mikserom i ostaviti da odstoji pola sata.
     
    
      2. Fil: Umutiti viljuškom žumanca i sir.
     
    
      3. Raširiti kore. Od fila uzeti tri 
kašike i ostaviti na stranu (da se premaže ceo rolat). Uzeti jednu koru i
 premazati sa tri kašike fila (najbolje da premazujete četkicom). Preko 
staviti drugu koru, pa i nju premazati. Tako uraditi sa svim korama, 
ređati jednu na drugu i premazivati.
     
    
      4. Zadnju koru takođe premazati sa 
umućenim belancima, pa rasporediti (preko cele kore) fil sa sirom i 
žumancima. Sa strane malo saviti kore ka unutra, pa uviti sve kore u 
rolat.
     
    
      5. Rolat prebaciti u pleh, preko pek
 papira i premazati ga sa tri kašike odvojene smese sa belancima. 
Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni. Pecite
 do zlatno rumene boje, izvaditi pitu i ostaviti 10-ak minuta. Ne 
pokrivati je. 
Moja deca su mi rekla da lepšu pitu, od kupovnih kora, nisu jeli. 
     
    



Коментари
Постави коментар