Rolat pita sa sirom
Potrebno je:
- 1/2 kg tanjih kora
Za premazivanje kora:
- 3 belanca
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša (od jogurta) ulja
- 1 čaša brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1,5 kašičica soli
Fil:
- 300 g sitnog sira
- 3 žumanca
Priprema
1. Za premazivanje kora: Umutiti
belanca u čvrsti šne. Dodati jogurt, ulje i brašno sa pecivom i solju.
Sjediniti mikserom i ostaviti da odstoji pola sata.
2. Fil: Umutiti viljuškom žumanca i sir.
3. Raširiti kore. Od fila uzeti tri
kašike i ostaviti na stranu (da se premaže ceo rolat). Uzeti jednu koru i
premazati sa tri kašike fila (najbolje da premazujete četkicom). Preko
staviti drugu koru, pa i nju premazati. Tako uraditi sa svim korama,
ređati jednu na drugu i premazivati.
4. Zadnju koru takođe premazati sa
umućenim belancima, pa rasporediti (preko cele kore) fil sa sirom i
žumancima. Sa strane malo saviti kore ka unutra, pa uviti sve kore u
rolat.
5. Rolat prebaciti u pleh, preko pek
papira i premazati ga sa tri kašike odvojene smese sa belancima.
Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni. Pecite
do zlatno rumene boje, izvaditi pitu i ostaviti 10-ak minuta. Ne
pokrivati je.
Moja deca su mi rekla da lepšu pitu, od kupovnih kora, nisu jeli.
Коментари
Постави коментар