Hleb sa začinima
Za testo:
- 1/2 kg brašna
 - 1 kockica kvasca
 - 250 ml tople vode
 - 1 jaje
 - 4 kašike maslinovog ulja
 - 1 kašičica meda
 - 1,5 kašičica soli
 
I još:
- 3 češnja sitno iseckanog belog luka
 - 1/3 vezice sitno iseckane mirođije
 - 1/3 vezice sitno iseckanog peršuna
 - origana
 - maslinovo ulje
 
Priprema
      1. U toploj vodi, sa dodatkom jedne 
kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, pa dodati 
maslinovo ulje, jaje, so, med i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. 
Testo će biti malo mekše, nego što je za hleb, ali tako treba da bude. 
Sa pobrašnjenim rukama oblikujte loptu, od testa i ostaviti da uskisne. 
     
    
      2. Kada testo udvostruči svoju 
zapreminu prebaciti ga, na pobrašnjenu, radnu površinu. Razviti testo u 
obliku pravougaonika, debljine 0,5 cm, pa ga premazati maslinovim uljem.
 Zatim po testu posuti sve navedene začine. Origano staviti, količinski,
 po ukusu. Zaviti testo kao štrudlu i staviti u uzak, dobro podmazan 
kalup za hleb (ja sam koristila kalup, vel. 30cm x 12cm x 8cm). 
     
    
      3. Ostaviti da naraste. Naraslo 
testo premazati mešavinom žumanceta i malo mleka i staviti da se peče, 
na 190 C. Kada počne da rumeni smanjiti na 170 C, i ako je potrebno 
prekriti hleb folijom, da ne izgori. 
     
    
      4. Pečeni hleb izvaditi, umotati u krpu i ostaviti da se prohladi. Uživajte u ukusu. 
     
    



Коментари
Постави коментар