Makarone sa piletinom i pavlakom
Potrebno je:
- 400 g makarona (po izboru)
 - 400 g belog pilećeg mesa (bez kosti)
 - suvi biljni začin
 - biber
 - ulje
 
Za preliv:
- 4 jajeta
 - 150 g pavlake za kuvanje
 - 1 čaša (180 ml) kisele pavlake - 20% mm
 - 1 kašičica soli
 
...i još:
- 250 g kačkavalja
 
Priprema
      1. Belo, pileće, meso iseckati na 
kockice. Staviti ga na zagrejano ulje, da se prži. Posuti meso sa suvim 
biljnim začinom i biberom, po ukusu.
     
    
      2. Meso ne treba da porumeni. Čim malo počne da rumeni skloniti ga sa vatre i držati na šporetu.
     
    
      3. Makarone staviti da se kuvaju u 
posoljenoj i provreloj vodi, u koju se doda jedna kašika ulja. Skuvane 
makarone izručiti u cetku i ocediti ih. Oceđene makarone ubaciti u 
tiganj sa prženom piletinom i dobro promešati.
     
    
      4. Tako pripremljene makarone izručiti u podmazani pleh, koji će ići u rernu. Poravnati.
     
    
      5. Preliv : Za fil odvojiti belanca 
od žumanaca. Belanca, sa dodatkom kašičice soli, čvrsto umutiti. Zatim 
dodati žumanca i penasto umutiti. Na kraju dodati pavlaku za kuvanje i 
kiselu pavlaku, pa sve sjediniti, mikserom. Preliv preliti preko 
makarona, u plehu, i promešati.
     
    
      6. Na kraju, preko prelivenih makarona, krupno izrendati kačkavalj.
     
    
      7. Staviti u, prethodno zagrejanu, 
rernu da se peče, na 180 stepeni. Kada kačkavalj porumeni, jelo je 
gotovo. Izvaditi makarone iz rerne i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар