Makarone sa piletinom i pavlakom
Potrebno je:
- 400 g makarona (po izboru)
- 400 g belog pilećeg mesa (bez kosti)
- suvi biljni začin
- biber
- ulje
Za preliv:
- 4 jajeta
- 150 g pavlake za kuvanje
- 1 čaša (180 ml) kisele pavlake - 20% mm
- 1 kašičica soli
...i još:
- 250 g kačkavalja
Priprema
1. Belo, pileće, meso iseckati na
kockice. Staviti ga na zagrejano ulje, da se prži. Posuti meso sa suvim
biljnim začinom i biberom, po ukusu.
2. Meso ne treba da porumeni. Čim malo počne da rumeni skloniti ga sa vatre i držati na šporetu.
3. Makarone staviti da se kuvaju u
posoljenoj i provreloj vodi, u koju se doda jedna kašika ulja. Skuvane
makarone izručiti u cetku i ocediti ih. Oceđene makarone ubaciti u
tiganj sa prženom piletinom i dobro promešati.
4. Tako pripremljene makarone izručiti u podmazani pleh, koji će ići u rernu. Poravnati.
5. Preliv : Za fil odvojiti belanca
od žumanaca. Belanca, sa dodatkom kašičice soli, čvrsto umutiti. Zatim
dodati žumanca i penasto umutiti. Na kraju dodati pavlaku za kuvanje i
kiselu pavlaku, pa sve sjediniti, mikserom. Preliv preliti preko
makarona, u plehu, i promešati.
6. Na kraju, preko prelivenih makarona, krupno izrendati kačkavalj.
7. Staviti u, prethodno zagrejanu,
rernu da se peče, na 180 stepeni. Kada kačkavalj porumeni, jelo je
gotovo. Izvaditi makarone iz rerne i poslužiti.
Коментари
Постави коментар