Pita sa kiselim kupusom
Potrebno je:
- 1/2 kg kora za pitu
 - 1 srednja glavica kiselog kupusa
 - 2 struka praziluka
 - 100 g obarenog pirinča
 - suvi biljni začin
 - biber
 - ulje
 
Priprema
      1. Kiseli kupus iseckati sitno, kao 
za salatu, i staviti ga da se dinsta, na zagrejanom ulju. Posuti 
mlevenim biberom, po ukusu, i biozačinom, po potrebi (u zavisnosti 
koliko je kupus slan). Na pola prženja ubaciti, sitno, iseckani praziluk
 i dinstati dok kupus ne omekša.
     
    
      2. Kada se kupus izdinstao, skloniti
 posudu sa vatre i dodati, prethodno, obareni pirinač. Dobro promešati i
 ostaviti da se smesa ohladi.
     
    
      3. Kore podeliti na grupice od po 
dve kore (ako su dosta tanke onda staviti po tri kore, za jedan rolat). 
Uzeti jednu koru, raširiti je na kuhinjski sto, poprskati sa uljem, 
preklopiti drugom korom i preko naneti deo fila. Saviti, jednu i drugu, 
stranu kora malo ka sredini i umotati rolat. Rolat staviti u pleh, preko
 pek papira.
     
    
      4. Isti postupak ponoviti i sa 
ostatkom kora i fila. Poređane rolate premazati mešavinom gazirane vode i
 ulja, pa staviti da se peču, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 
stepeni. 
     
    
      5. Kada pita porumeni izvaditi pleh 
iz rerne, pitu poprskati vodom, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da 
se prohladi. Prohlađenu pitu iseći i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар