Pečena bundeva sa voćem
Potrebno je:
- 1,4 kg očišćene bundeve
 - 1/2 kg jabuka
 - 1/2 kg pomorandži
 - 200 g limuna
 - 200 g sušenih smokvi
 - 200 g šećera
 - 100 g suvog grožđa
 - 100 g suvih kajsija
 - rum
 
...i još:
- 100 ml slatkog, voćnog, vina
 
Priprema
      1. Znači, za ovaj desert potrebne 
su: jabuke, limun, pomorandže, smokve, kajsije, suvo grožđe, i šećer. 
Suvo grožđe potopiti u rum i ostaviti da odstoji, dok se spreme druge 
namirnice.
     
    
      2. Naravno, potrebna je i bundeva, koju treba očistiti od kore i semenku, pa je iseći na kocke.
     
    
      3. Iscediti sok od limuna i pomorandže, dodati šećer, pa staviti na vatru, da se šećer rastopi.
     
    
      4. U dublju vanglicu staviti isečenu
 bundevu, pa dodati isečene jabuke (ne ljuštiti ih), smokve, kajsije i 
isceđeno suvo grožđe. Sve dobro promešati i sipati u, odgovarajući, 
pleh.
     
    
      5. Rasporediti, ravnomerno, voće i preliti sa, ušećerenim, sokom od limuna i pomorandže. Na kraju preliti sa desertnim vinom.
     
    
      6. Pleh pokriti folijom, ali 
ostaviti sa strane otvoreno, da može para da izlazi. Staviti, u 
prethodno zagrejanu rernu, da se peče, na 200 stepeni - 1 sat. 
Posle jednog sata pečenja izvaditi pleh, skloniti foliju, ohladiti i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар