Posni mafini
Potrebno je:
- 300 g očišćene bundeve
 - 200 g brašna
 - 200 g kukuruznog brašna
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 300 ml kisele vode
 - 30 g semenki sirovog suncokreta
 - 30 g semenki golice
 - 1,5 kašičica soli
 
Priprema
      1. Bundevu iseći na kocke i staviti da se kuva. Skuvanu bundevu iscediti i viljuškom izgnječiti. Ostaviti da se ohladi. 
     
    
      2. U vanglicu staviti obe vrste brašna. semenke, pecivo, so, izgnječenu bundevu, pa zamesiti (varjačom) sa kiselom vodom.
     
    
      3. U kalupe za mafine staviti korpice, pa rasporediti smesu. Izađe 18 mafina. Stavljati po jednu, punu, kašiku fila.
     
    
      4. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni. Probati čačkalicom da li je pečeno. Poslužiti uz čaj.
     
    



Коментари
Постави коментар