Pita sa bundevom
Potrebno je:
- 1/2 kg kora za baklavu
- 1 kg narendane bundeve
- šećer
- griz
- cimet
- ulje
Priprema
1. Izrendanu bundevu iscediti
rukama, ako ima višak tečnosti da se otkloni. Za ovu količinu bundeve
potrebno je 18 kora, da bi se dobilo 9 rolata, po 2 kore.
2. Raširiti jednu koru, poprskati je
uljem, posuti sa jednom kašikom šećera i kašičicom griza. Staviti
drugu koru, pa je, isto, poprskati uljem, posuti sa jednom kašikom
šećera, kašičicom griza, kašičicom cimeta i, po celoj površini,
rasporediti deo bundeve. Saviti malo koru sa obe strane, pa uviti rolat.
Rolat staviti u podmazani pleh, od el. šporeta.
3. Isti postupak ponoviti sve dok
ima kora i fila. Poređane rolate premazati uljem i staviti da se peču, u
prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni.
4. Kada pita porumeni izvaditi je i
ostaviti da se ohladi. Ja je ne pokrivam krpom, jer volim da mi je kora
hrskava. Ko voli mekšu koricu, kada se pita izvadi iz rerne treba je
pokriti, da bi korica omekšala.
Коментари
Постави коментар