Šeherezada torta
Potrebno je:
- 600 g turskog keksa
 
Fil 1:
- 1,5 l mleka
 - 5 kesica pudinga sa ukusom karamele
 - 12 kašika šećera
 - 250 g putera
 
Fil 2:
- 500 g bele šlag pene
 - 500 ml kisele vode
 
Priprema
      1. Turski keks podeliti na četiri 
dela. Ja sam ređala na plato keks, u obliku pravougaonika, 4x 8 komada. 
Ovaj keks se ne natapa u mleko, pa je poželjno da se napravi dan - dva 
pre posluženja, da bi keks mogao, fino, da omekša.
     
    
      2. Fil 1: Ovaj fil skuvati kao svaki
 puding (od 1,5l mleka odvojiti pola litra i razmutiti puding. Ostatak mleka, zajedno sa šečerom, staviti da provri. U provrelo mleko sipati razmućeni puding i skuvati da se zgusne). Ostaviti da se ohladi, pa dodati, penasto, umućeni puter. 
Mikserom dobro sjediniti, da se dobije gladak krem. Podeliti krem na 
četiri dela.
     
    
      3. Fil 2: Šlag umutiti sa hladnom kiselom vodom.
     
    
      4. Na prvi red, poređanog, keksa, na
 plato za posluženje, staviti jednu četvrtinu krema sa pudingom i 
ravnomerno ga rasporediti. Preko staviti četiri kašike, umućenog, šlaga,
 pa i njega ravnomerno razmazati. Nastaviti sa ređanjem do kraja(još 
3x).
     
    
      5. Na kraju celu tortu premazati šlagom (koji je preostao) i, tortu, ostaviti u frižider.
Budite strpljivi, dan - dva neka torta odstoji u frižideru, pa onda "navalite" - torta je, veoma, ukusna.
     
    



Коментари
Постави коментар