Šeherezada torta
Potrebno je:
- 600 g turskog keksa
Fil 1:
- 1,5 l mleka
- 5 kesica pudinga sa ukusom karamele
- 12 kašika šećera
- 250 g putera
Fil 2:
- 500 g bele šlag pene
- 500 ml kisele vode
Priprema
1. Turski keks podeliti na četiri
dela. Ja sam ređala na plato keks, u obliku pravougaonika, 4x 8 komada.
Ovaj keks se ne natapa u mleko, pa je poželjno da se napravi dan - dva
pre posluženja, da bi keks mogao, fino, da omekša.
2. Fil 1: Ovaj fil skuvati kao svaki
puding (od 1,5l mleka odvojiti pola litra i razmutiti puding. Ostatak mleka, zajedno sa šečerom, staviti da provri. U provrelo mleko sipati razmućeni puding i skuvati da se zgusne). Ostaviti da se ohladi, pa dodati, penasto, umućeni puter.
Mikserom dobro sjediniti, da se dobije gladak krem. Podeliti krem na
četiri dela.
3. Fil 2: Šlag umutiti sa hladnom kiselom vodom.
4. Na prvi red, poređanog, keksa, na
plato za posluženje, staviti jednu četvrtinu krema sa pudingom i
ravnomerno ga rasporediti. Preko staviti četiri kašike, umućenog, šlaga,
pa i njega ravnomerno razmazati. Nastaviti sa ređanjem do kraja(još
3x).
5. Na kraju celu tortu premazati šlagom (koji je preostao) i, tortu, ostaviti u frižider.
Budite strpljivi, dan - dva neka torta odstoji u frižideru, pa onda "navalite" - torta je, veoma, ukusna.
Коментари
Постави коментар