Svinjsko meso sa povrćem i začinima
Potrebno je:
- 600 g svinjskog mesa od buta
- 2 glavice crnog luka
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 1 ljuta paprika
- 300 g šampinjona
- 100 g kukuruza šaćerca
- 1 kg krompira
- 2 kašičice mlevenog bibera
- 1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice bosiljka
- 1/2 kašičice ruzmarina
- 2 kašičice sremuša
- 1/2 kašičice đumbira
- 250 ml belog vina
- 100 ml ulja
- biozačin
Priprema
1. Meso iseći na kockice. Krompir
očistiti i iseći na polovine ili četvrtine, u zavisnosti od veličine
krompira. Crni luk iseći na rebarca, a paprike na kockice. Pečurke iseći
na krupnije komade.
2. Meso staviti u dublju posudu.
Dodati luk, paprike, kukuruz šećerac, isečene šampinjone, pa sve posuti
sa začinima (suvim). Ubaciti i biozačin, po ukusu. Dobro promešati, pa
izručiti u posudu koja ide u rernu, prethodno podmazanu.
3. Krompir posebno posoliti, pa ga rasporediti preko smese u posudi. Preko sipati ulje i belo vino.
4. Prekriti alu folijom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, jedan sat i 15 minuta.
Poslužiti uz salatu i naravno pivo.
Коментари
Постави коментар