Svinjsko meso sa povrćem i začinima
Potrebno je:
- 600 g svinjskog mesa od buta
 - 2 glavice crnog luka
 - 1 zelena paprika
 - 1 crvena paprika
 - 1 ljuta paprika
 - 300 g šampinjona
 - 100 g kukuruza šaćerca
 - 1 kg krompira
 - 2 kašičice mlevenog bibera
 - 1/2 kašičice origana
 - 1/2 kašičice bosiljka
 - 1/2 kašičice ruzmarina
 - 2 kašičice sremuša
 - 1/2 kašičice đumbira
 - 250 ml belog vina
 - 100 ml ulja
 - biozačin
 
Priprema
      1. Meso iseći na kockice. Krompir 
očistiti i iseći na polovine ili četvrtine, u zavisnosti od veličine 
krompira. Crni luk iseći na rebarca, a paprike na kockice. Pečurke iseći
 na krupnije komade.
     
    
      2. Meso staviti u dublju posudu. 
Dodati luk, paprike, kukuruz šećerac, isečene šampinjone, pa sve posuti 
sa začinima (suvim). Ubaciti i biozačin, po ukusu.  Dobro promešati, pa 
izručiti u posudu koja ide u rernu, prethodno podmazanu. 
     
    
      3. Krompir posebno posoliti, pa ga rasporediti preko smese u posudi. Preko sipati ulje i belo vino. 
     
    
      4. Prekriti alu folijom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, jedan sat i 15 minuta. 
Poslužiti uz salatu i naravno pivo.
     
    



Коментари
Постави коментар