Mini pizze
Za testo:
- 750 g brašna
- 250 ml mleka
- 1 čaša jogurta
- 1 jaje
- 1 kašika šećera
- 2 kašičice soli
- 1 kockica kvasca
- 3 kašike maslinovog ulja
Za fil:
- kečap
- 200 g kačkavalja
- 300 g suhomesnatog
- 150 g kačkavalja
- origana
Priprema
1. U toplom mleku, sa dodatkom
kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, pa dodati
šećer, so, jogurt, jaje, maslinovo ulje i sa pripremljenim kvascem
zamesiti testo. Testo treba da bude zamešeno, kao za kiflice.
2. Prebaciti ga na pobrašnjenu radnu
površinu i odmah ga razviti, debljine 0,5 cm. Manjom čašom vaditi
krugove i ređati ih u pleh, preko pek papira.
3. Preko svakog kruga staviti malo
kečapa i kašičicom ga razmazati. Kačkavalj i suhomesnato (po izboru)
izrendati, na sitnoj strani rendeta. Izrendanu smesu pomešati i po malo
stavljati preko premazanog testa. Posuti malo, origano. 150 g
kačkavalja, takođe, izrendati na sitnoj strani rendeta i staviti po
malo, po površini testa.
4. Rernu zagrejati na 190 C i
staviti da se peče, pa smanjiti na 170 C. Paziti da testo ne pregori.
Testo i treba da ostane blede boje, čim se kačkavalj otopi i malo,
promeni boju pica je pečena.
Коментари
Постави коментар