Mini pizze
Za testo:
- 750 g brašna
 - 250 ml mleka
 - 1 čaša jogurta
 - 1 jaje
 - 1 kašika šećera
 - 2 kašičice soli
 - 1 kockica kvasca
 - 3 kašike maslinovog ulja
 
Za fil:
- kečap
 - 200 g kačkavalja
 - 300 g suhomesnatog
 - 150 g kačkavalja
 - origana
 
Priprema
      1. U toplom mleku, sa dodatkom 
kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, pa dodati 
šećer, so, jogurt, jaje, maslinovo ulje i sa pripremljenim kvascem 
zamesiti testo. Testo treba da bude zamešeno, kao za kiflice. 
     
    
      2. Prebaciti ga na pobrašnjenu radnu
 površinu i odmah ga razviti, debljine 0,5 cm. Manjom čašom vaditi 
krugove i ređati ih u pleh, preko pek papira.
     
    
      3. Preko svakog kruga staviti malo 
kečapa i kašičicom ga razmazati. Kačkavalj i suhomesnato (po izboru) 
izrendati, na sitnoj strani rendeta. Izrendanu smesu pomešati i po malo 
stavljati preko premazanog testa. Posuti malo, origano. 150 g 
kačkavalja, takođe, izrendati na sitnoj strani rendeta i staviti po 
malo, po površini testa. 
     
    
      4. Rernu zagrejati na 190 C i 
staviti da se peče, pa smanjiti na 170 C. Paziti da testo ne pregori. 
Testo i treba da ostane blede boje, čim se kačkavalj otopi i malo, 
promeni boju pica je pečena. 
     
    



Коментари
Постави коментар