Piletina sa kurkumom
Potrebno je:
- 600 g belog pilećeg mesa
Za marinadu:
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica karija
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 30 ml sveže isceđenog soka od limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema
1. Meso podeliti na četiri šnicle. Šnicle staviti na kuhinjski papir ili kuhinjsku krpu i dobro pokupiti vodu.
2. Marinada: Sve sastojke za
marinadu staviti u manju činiju i dobro sjediniti. Svako parče mesa
dobro sa četkicom premazati sa marinadom i ostaviti, poklopljeno, u
frižideru, dva sata.
3. Gril tiganj malo podmazati uljem i
staviti da se dobro ugreje. Možete meso ispržiti i u teflonskom
tiganju, sa malo ulja. Meso pržiti na srednjoj temperaturi. U toku
prženja meso više puta okretati.
4. Prženo meso poslužiti sa prilogom po želji.
Коментари
Постави коментар