Piletina sa kurkumom
Potrebno je:
- 600 g belog pilećeg mesa
 
Za marinadu:
- 1 kašičica kurkume
 - 1 kašičica karija
 - 1/2 kašičice mlevenog bibera
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 30 ml sveže isceđenog soka od limuna
 - 2 kašike maslinovog ulja
 
Priprema
      1. Meso podeliti na četiri šnicle. Šnicle staviti na kuhinjski papir ili kuhinjsku krpu i dobro pokupiti vodu.
     
    
      2. Marinada: Sve sastojke za 
marinadu staviti u manju činiju i dobro sjediniti. Svako parče mesa 
dobro sa četkicom premazati sa marinadom i ostaviti, poklopljeno, u 
frižideru, dva sata. 
     
    
      3. Gril tiganj malo podmazati uljem i
 staviti da se dobro ugreje. Možete meso ispržiti i u teflonskom 
tiganju, sa malo ulja. Meso pržiti na srednjoj temperaturi. U toku 
prženja meso više puta okretati.
     
    
      4. Prženo meso poslužiti sa prilogom po želji. 
     
    



Коментари
Постави коментар