Spanać, sir i jaja
Potrebno je:
- 1/2 kg spanaća
 - 200 g sira
 - 100 ml mleka
 - 50 ml jogurta
 - 3 jajeta
 - 1 čaša (180 g) kisele pavlake
 - 50 g maslaca
 - biber
 - suvi biljni začin
 
Priprema
      1. Očistiti spanać i iseckati, ali ne, sasvim, sitno. Iseckani spanać propržiti na malo ulja.
     
    
      2. U, odgovarajuću, posudu, staviti 
sir, pa ga viljuškom izmrviti. Dodati mleko, jogurt i kiselu pavlaku i, 
žicom za mućenje, dobro sjediniti. Na kraju dodati jaja i umutiti. Biber
 i suvi biljni začin dodati po ukusu. 
     
    
      3. Pripremljenu smesu sa jajima izručiti u posudu sa proprženim spanaćem i promešati.
     
    
      4. Rernu zagrejati na 190 stepeni. 
Uzeti pleh, vel. 30x20cm, i sa vrlo malo ulja ga premazati. U pleh 
sipati smesu sa spanaćem i, ravnomerno, je rasporediti. Preko iseckati  
maslac, na kockice. Staviti u, zagrejanu, rernu da se jelo zapeče.
     
    
      5. Kada spanać porumeni izvaditi ga i poslužiti sa jogurtom ili  kiselim mlekom.
     
    



Коментари
Постави коментар