Spanać, sir i jaja
Potrebno je:
- 1/2 kg spanaća
- 200 g sira
- 100 ml mleka
- 50 ml jogurta
- 3 jajeta
- 1 čaša (180 g) kisele pavlake
- 50 g maslaca
- biber
- suvi biljni začin
Priprema
1. Očistiti spanać i iseckati, ali ne, sasvim, sitno. Iseckani spanać propržiti na malo ulja.
2. U, odgovarajuću, posudu, staviti
sir, pa ga viljuškom izmrviti. Dodati mleko, jogurt i kiselu pavlaku i,
žicom za mućenje, dobro sjediniti. Na kraju dodati jaja i umutiti. Biber
i suvi biljni začin dodati po ukusu.
3. Pripremljenu smesu sa jajima izručiti u posudu sa proprženim spanaćem i promešati.
4. Rernu zagrejati na 190 stepeni.
Uzeti pleh, vel. 30x20cm, i sa vrlo malo ulja ga premazati. U pleh
sipati smesu sa spanaćem i, ravnomerno, je rasporediti. Preko iseckati
maslac, na kockice. Staviti u, zagrejanu, rernu da se jelo zapeče.
5. Kada spanać porumeni izvaditi ga i poslužiti sa jogurtom ili kiselim mlekom.
Коментари
Постави коментар