Voćni desert sa plazmom i višnjama
Potrebno je:
- 1/2 l šlag krema
 - 400 g kisele pavlake
 - 200 g šećera u prahu
 - 1 kesica želatina u prahu
 - 450 g plazme
 - 300 g očišćenih višanja
 - mleko
 
...još:
- 100 g belog šlag krema
 - 100 ml kisele vode
 - 30 g čokolade
 - 1 kašika ulja
 
Priprema
      1. Uzeti kalup, vel. 35x12x8cm, i celog ga obložiti providnom folijom. 
     
    
      2. Želatin pripremiti prema uputstvu
 sa pakovanja. 
U dublju posudu sipati šlag krem i čvrsto ga umutiti. Dodati kiselu 
pavlaku, šećer u prahu i sjediniti. Na kraju dodati, pripremljeni, 
želatin i sve, dobro, sjediniti.
     
    
      3. Plazma keks podeliti na četiri 
dela. U kalup poređati prvu četvrtinu plazme, koja se, malo, potopi u 
toplo mleko. Preko keksa staviti trećinu fila i, ravnomerno, ga 
rasporediti. Preko fila posuti trećinu višanja (prethodno, dobro, 
isceđenih). Višnje malo pritisnuti u fil.
     
    
      4. Zatim ponovo ide keks - fil - višnje - keks - fil - višnje - keks.
Deser prekriti providnom folijom i ostaviti preko noći u frižider. 
     
    
      5. Narednog dana desert prevrnuti na
 tacnu za posluženje i skloniti foliju.
Šlag krem umutiti sa kiselom voom i premazati samo površinu deserta. 
Čokoladu i ulje rastopiti na pari. Kesi od zamrzivača, samo malo, odseći
 vrh, sipati rastopljenu čokoladu i išarati desert.
     
    



Коментари
Постави коментар