Voćni desert sa plazmom i višnjama
Potrebno je:
- 1/2 l šlag krema
- 400 g kisele pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 1 kesica želatina u prahu
- 450 g plazme
- 300 g očišćenih višanja
- mleko
...još:
- 100 g belog šlag krema
- 100 ml kisele vode
- 30 g čokolade
- 1 kašika ulja
Priprema
1. Uzeti kalup, vel. 35x12x8cm, i celog ga obložiti providnom folijom.
2. Želatin pripremiti prema uputstvu
sa pakovanja.
U dublju posudu sipati šlag krem i čvrsto ga umutiti. Dodati kiselu
pavlaku, šećer u prahu i sjediniti. Na kraju dodati, pripremljeni,
želatin i sve, dobro, sjediniti.
3. Plazma keks podeliti na četiri
dela. U kalup poređati prvu četvrtinu plazme, koja se, malo, potopi u
toplo mleko. Preko keksa staviti trećinu fila i, ravnomerno, ga
rasporediti. Preko fila posuti trećinu višanja (prethodno, dobro,
isceđenih). Višnje malo pritisnuti u fil.
4. Zatim ponovo ide keks - fil - višnje - keks - fil - višnje - keks.
Deser prekriti providnom folijom i ostaviti preko noći u frižider.
5. Narednog dana desert prevrnuti na
tacnu za posluženje i skloniti foliju.
Šlag krem umutiti sa kiselom voom i premazati samo površinu deserta.
Čokoladu i ulje rastopiti na pari. Kesi od zamrzivača, samo malo, odseći
vrh, sipati rastopljenu čokoladu i išarati desert.
Коментари
Постави коментар