Čizkejk sa jagodama
Za koru:
- 250 g keksa sa kakaom
 - 100 g čokoladnog kornfleksa
 - 4 kašike šećera u prahu
 - 60 g mlevenih oraha
 - 1 kašičica đumbira u prahu
 - 200 g rastopljenog putera
 - 100 ml mleka
 - jagode
 
Za fil:
- 200 ml slatke pavlake
 - 200 g šećera u prahu
 - 350 g sitnog sira (Kravica sir)
 - 450 g krem sira (Ella sir - 0%mm)
 - 2 kesice želatina
 - 400 g iseckanih jagoda
 
Po površini čizkejka:
- 600 g jagoda
 - 2 kesice crvenog želatina
 
I još:
- 100 g mlečne čokolade
 - 1 kašika ulja
 
Priprema
      1. Keks i čokoladni kornfleks 
samleti i staviti u dublju posudu. Dodati šećer u prahu, mlevene orahe i
 đumbir. Dobro promešati. Uliti rastopljeni puter i mleko, pa zamesiti, 
rukom, koricu. Uzeti kalup sa obručem (vel. 28 cm, raširiti providnu 
foliju, širinu napraviti iz tri nastavka folije, staviti na dno kalupa, 
foliju vratiti preko dna, pa staviti obruč. Zatim foliju prebaciti preko
 obruča - da se ne zalepe jagode i fil, prilikom skidanja obruča). 
Staviti pripremljenu smesu, sa keksom, i rukama napraviti koricu. Zatim 
jagode prepoloviti na pola i poređati ih u krug, preko korice, tako da 
sečena strana bude okrenuta unutar kalupa.
     
    
      2. Fil: U veću i dublju vanglicu 
umutiti čvrsto slatku pavlaku, uz postepeno dodavanje šećera u prahu. 
Dodati sitan sir i sjediniti. Zatim ubaciti krem sir i umutiti da masa 
postane penasta. Pripremiti želatin, prema uputstvu, sa kesica. 
Pripremljeni želatin sipati u fil, uz neprestano mućenje. Fil podeliti 
na tri dela. U jednu trećinu fila staviti iseckane jagode i kašikom 
sjediniti. Preko korice od keksa staviti jednu trećinu belog fila. Fil 
stavljati kašikom, da bi pričvrstili isečene jagode uz stranice kalupa.
     
    
      3. Preko staviti fil sa jagodama, pa na kraju staviti zadnji deo belog fila. Poravnati i ostaviti u frižider preko noći. 
4. Narednog dana izvaditi čizkejk iz frižidera, skloniti obruč i skinuti providnu folju. 
     
    
5. Mlečnu čokoladu, sa dodatkom 
ulja, otopiti na pari, malo prohladiti, pa kašičicom sipati po rubovima 
torte, tako da se čokolada razliva na ivice torte.
     
    
6. 600 g jagoda iseći na polovine i 
poređati po površini čizkejka. Crveni želatin pripremiti prema uputstvu 
sa kesica, pa još dok je vreo, četkicom ga nanositi preko jagoda (brzo 
raditi, zato što se želatin brzo steže).
     
    
7. Ostaviti jedan sat u frižider, pa čizkejk iseći i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар