Grašak sa piletinom
Potrebno je:
- 1 pakovanje (450 g) graška
- 3 pileća bataka
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 veća crvena paprika
- 1 veći krompir
- 150 g šampinjona
- 100 g kukuruza šećerca
- 200 ml belog vina
- 200 ml pasiranog paradajza
- 3 kašike kisele pavlake
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica đumbira
- 2 kašike ajvara
- 1 kašičica čili sosa
- biozačin
- biber
- ulje
Priprema
1. Pileće batake začiniti biozačinom i biberom i staviti ih na zagrejano ulje, da se proprže.
2. Čim malo porumene izvaditi ih a u istu masnoću ubaciti, sitno iseckani, crni i beli luk.
3. Luk dinstati da malo omekša, pa dodati, na kockice, isečenu papriku i krompir.
4. Nastaviti sa dinstanjem, oko, pet
minuta, pa ubaciti grašak, kukuruz šećerac i šampinjone, isečene na
krupnije listiće. Dobro promešati i naliti belo vino. Posuti sa biberom i
biozačinom, po ukusu. nastaviti sa krčkanjem, na tihoj temperaturi,
oko, pola sata.
5. Zatim dodati dve kašike ajvara, promešati, pa sipati pasirani paradajz.
Promešati, dodati kurkumu, đumbir i čili sos. Dobro sjediniti, pa
vratiti pileće batake. Krčkati pola sata.
6. Zatim izvaditi meso pa dodati
kiselu pavlaku. Promešati, probati da li treba dodati još začina i
vratiti piletinu. Krčkati pet minuta, skloniti i poslužiti. Naravno uz Staropramen.
Prijatno i živeli!
Коментари
Постави коментар