Slane ružice
Testo:
- 450 g brašna
- 200 ml jogurta
- 150 ml ulja
- 1 kašika jabukovog sirća
- 1 jaje
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1,5 kašičica soli
Fil:
- sitan sir
Priprema
1. U vanglicu staviti brašno, pa dodati sve navedene sastojke. Umesiti testo. Pokriti ga krpom i ostaviti da odstoji 10-ak minuta.
2. Zatim na, blago pobrašnjenoj,
radnoj površini izručiti testo i razviti ga, 0,5cm debljine. Većom čašom
vaditi krugove. Na svaki krug staviti po kašičicu sitnog sira, pa
skupiti krajeve testa i blago ih uvrteti
3. Kalupe za mafine dobro podmazati,
pa poređati napravljene ružice. Premazati ih mešavinom žumanceta i malo
mleka, pa staviti da se peču, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190
stepeni.
4. Kada porumene izvaditi kalup sa ružicama, ostaviti da se prohlade, pa ih izvaditi iz kalupa i poslužiti sa jogurtom.
Коментари
Постави коментар