Piletina sa majonezom i ruzmarinom
Potrebno je:
- 600 g pilećeg belog mesa (bez koske)
Za marinadu:
- 200 g majoneza
- 5 kašika gustog kiselog mleka
- 2 kašike senfa
- 2 veće grančice svežeg ruzmarina
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
Priprema :
1. Meso iseći na šnicle.
2. Marinada: Za marinadu sve
sastojke sjediniti u dubljoj posudi. Dodati iskidane listiće ruzmarina. U
nedostatku svežeg ruzmarina ubaciti jednu kašičicu suvog.
3. Uvaljati svako parče mesa u
marinadu i ostaviti u frižider jedan sat, da odstoji. U odgovarajući
pleh izručiti meso, zajedno sa marinadom, rasporediti i staviti da se
peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 190 stepeni.
4. Kada meso porumeni po vrhu,
izvaditi ga. Meso ne treba preokretati, jer bi se presušilo. Poslužiti
sa prilogom i salatom, po želji.
Коментари
Постави коментар