Piletina sa majonezom i ruzmarinom
Potrebno je:
- 600 g pilećeg belog mesa (bez koske)
 
Za marinadu:
- 200 g majoneza
 - 5 kašika gustog kiselog mleka
 - 2 kašike senfa
 - 2 veće grančice svežeg ruzmarina
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 1/2 kašičice mlevenog bibera
 
Priprema :
      1. Meso iseći na šnicle. 
     
    
      2. Marinada: Za marinadu sve 
sastojke sjediniti u dubljoj posudi. Dodati iskidane listiće ruzmarina. U
 nedostatku svežeg ruzmarina ubaciti jednu kašičicu suvog.
     
    
      3. Uvaljati svako parče mesa u 
marinadu i ostaviti u frižider jedan sat, da odstoji. U odgovarajući 
pleh izručiti meso, zajedno sa marinadom, rasporediti i staviti da se 
peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 190 stepeni.
     
    
      4. Kada meso porumeni po vrhu, 
izvaditi ga. Meso ne treba preokretati, jer bi se presušilo. Poslužiti 
sa prilogom i salatom, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар