Gulaš
Potrebno je:
- 500 g svinjskog mesa od plećke
 - 3 srednje glavice crnog luka
 - 1 kockica celera
 - 3 srednja krompira
 - 3 srednje šargarepe
 - 2 sveže zelene paprike
 - 1 ljuta papričica
 - 2 srednja paradajza
 - 100 ml pasiranog paradajza
 - 200 ml crnog vina
 - 1/2 kašike šećera
 - 2 lovorova lista
 - 600 ml vode
 - 2 kockice za juneću supu
 - 1 kašika gustina
 - 3 čena belog luka
 - biber
 - biozačin
 - ulje
 
Priprema:
      1. Svinjsko meso iseći na kockice. 
Staviti ulje u dublju posudu, dodati isečeno meso, posuti sa biozačinom i
 biberom (po ukusu) i staviti da se dinsta.
     
    
      2. Crni luk iseći na polukrugove, a šargarepu, celer i beli luk iseći na kockice.
     
    
      3. Kada meso pobeli ubaciti isečeno 
povrće, zajedno sa lovorovim listom. Promešati, poklopiti i nastaviti sa
 dinstanjem, oko 10 minuta. 
     
    
      4. Zatim sipati crno vino, promešati i nastaviti sa dinstanjem.
     
    
      5. Paradajz oljuštiti i iseći na kockice, kao i slatku i ljutu papriku.
     
    
      6. Pripremljeno povrće ubaciti u 
gulaš, dodati 200 ml supe (u provrelu vodu ubaciti kockice za supu i 
ostaviti da se otope), šećer, poklopiti i dinstati 10-ak minuta, pa ubaciti, na kockice, isečeni krompir, promešati i nastaviti sa dinstanjem dok meso i povrće, potpuno ne omekšaju.
     
    
7. Naliti sa ostatkom supe, kojoj je dodat gustin, rastvoren u malo hladne vode.
     
    
8. Probati da li treba dodati još začina i jelo krčkati, na tihoj temperaturi, dok se sos ne zgusne.
     
    
9. Poslužiti sa domaćim hlebom i salatom, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар