Pikantan krompir sa svinjskim ražnjićima
Za krompir:
- 1 kg krompira
- 100 ml piva
- 100 ml belog vina
- 100 ml vode
- 50 ml ulja
- 1 kašika senfa
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašičica crvenog, ljutog, bibera
- 3 čena belog luka
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 2 struka svežeg ruzmarina
Svinjski ražnjići:
- 1/2 kg svinjskog mesa, od plećke
- suvi biljni začin
- crni biber
- 1/2 kašičice mlevenog kima
Priprema:
1. Prvo pripremiti ražnjiće. Meso
iseći na veće kocke. Posuti ih kimom, biozačinom i biberom (suvi biljni
začin i biber dodati po ukusu), pa dobro utrljati u meso. Ostaviti u
frižider, da odstoji jedan sat, da bi meso upilo miris začina.
2. Drvene štapiće, za ražnjiće, potopiti u vodu, pola sata (da se meso ne bi zalepilo prilikom skidanja, kada se ispeče).
Izvaditi meso iz frižidera i nanizati ga na štapiće.
3. Krompir oljuštiti i iseći na
četvrtine. U odgovarajuću posudu sipati pivo, belo vino, vodu,pa dodati,
senf, soja sos, suvi biljni začin i biber. Dobro sjediniti.
4. U posudu sa poklopcem, koja ide u
rernu, izručiti krompir, pa sipati pripremljenu smesu. Promešati.
Ubaciti, oljuštene, češnjeve belog luka i strukove ruzmarina.
5. Preko poređati ražnjiče. poklopiti i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni. Jelo peći jedan sat.
Zatim izvaditi posudu iz rerne, pažljivo, otklopiti i vratiti u rernu, da se jelo zapeče.
6. Poslužiti uz salatu, po želji.
Коментари
Постави коментар