Piletina u marinadi sa limunom

Potrebno je:

  • 3 pileća bataka sa karabatakom

Marinada:

  • 3 kašičice kečapa
  • 1,5 kašika senfa
  • 1/2 limuna (sok)
  • 1 kašičica origana
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice crvenog (ljutog) bibera
  • 1 kašičica karija
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1 pileća kockica za supu (manja)

...i još:

  • 100 ml piva
  • 1/2 limuna

Priprema:

1. Pileće meso iseći, tako da se samo razdvoji batak od karabataka.
2. Marinada: U dublju posudu staviti sve navedene začine. Kockicu za supu, viljuškom, izmrviti i dodati u ostale sastojke. Sve dobro sjediniti.
3. Uzeti manji pleh (ja sam koristila pleh vel. 20x30 cm) i samo ga podmazati uljem. Svako parče mesa, dobro, premazati marinadom i poređati u pleh. Od pola limuna iseći šest krugova, pa ih poređati preko mesa. Pokriti folijom i ostaviti u frižider, oko jedan sat.
4. Rernu ugrejati na 200 stepeni. Posle proteka datog vremena izvaditi pleh, sa mesom, iz frižidera, skloniti foliju, pa sa strane sipati pivo (ne prelivati meso, da se ne bi sprala marinada). Dobro prekriti folijom i staviti u, zagrejanu, rernu da se peče.
5. Kada tečnost provri smanjiti temperaturu na 170 stepeni i peći 30 minuta. Izvaditi pleh, pažljivo skloniti foliju (da se ne izgorite od pare) i vratiti pleh u rernu, da meso porumeni. Skloniti limun, da ne bi izgoreo, pa ga kasnije servirati, uz jelo.
6. Meso poslužiti iz pire krompir i, naravno, stari dobar Staropramen. Živeli!
Savet:
Da vas ne buni što se ne stavlja, nikakva, masnoća prilikom pečenja mesa. Nema potrebe, jer meso samo ispusti masnoću, tako da posle pečenja ostane fini sos, za prelivanje mesa.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови