Piletina u marinadi sa limunom
Potrebno je:
- 3 pileća bataka sa karabatakom
 
Marinada:
- 3 kašičice kečapa
 - 1,5 kašika senfa
 - 1/2 limuna (sok)
 - 1 kašičica origana
 - 1/2 kašičice soli
 - 1/2 kašičice crvenog (ljutog) bibera
 - 1 kašičica karija
 - 1/2 kašičice belog luka u prahu
 - 1 pileća kockica za supu (manja)
 
...i još:
- 100 ml piva
 - 1/2 limuna
 
Priprema:
      1. Pileće meso iseći, tako da se samo razdvoji batak od karabataka.
     
    
      2. Marinada: U dublju posudu staviti
 sve navedene začine. Kockicu za supu, viljuškom, izmrviti i dodati u 
ostale sastojke. Sve dobro sjediniti.
     
    
      3. Uzeti manji pleh (ja sam 
koristila pleh vel. 20x30 cm) i samo ga podmazati uljem. Svako parče 
mesa, dobro, premazati marinadom i poređati u pleh. Od pola limuna iseći
 šest krugova, pa ih poređati preko mesa. Pokriti folijom i ostaviti u 
frižider, oko jedan sat.
     
    
      4. Rernu ugrejati na 200 stepeni. 
Posle proteka datog vremena izvaditi pleh, sa mesom, iz frižidera, 
skloniti foliju, pa sa strane sipati pivo (ne prelivati meso, da se ne 
bi sprala marinada). Dobro prekriti folijom i staviti u, zagrejanu, 
rernu da se peče.
     
    
      5. Kada tečnost provri smanjiti 
temperaturu na 170 stepeni i peći 30 minuta. Izvaditi pleh, pažljivo 
skloniti foliju (da se ne izgorite od pare) i vratiti pleh u rernu, da 
meso porumeni. Skloniti limun, da ne bi izgoreo, pa ga kasnije 
servirati, uz jelo. 
     
    
      6. Meso poslužiti iz pire krompir i, naravno, stari dobar Staropramen. Živeli!
     
    
     Savet:
    
     Da vas ne buni što se ne stavlja, nikakva, masnoća prilikom 
pečenja mesa. Nema potrebe, jer meso samo ispusti masnoću, tako da posle
 pečenja ostane fini sos, za prelivanje mesa.
    



Verice, kako lepo i hrskavo izgleda,inace volim piletinu bilo kako da se spremi ,pozdravljam te draga !
ОдговориИзбришиHvala, mila. Puno pozdrava!
ОдговориИзбриши