Torta sa malinama
Potrebno je:
- 400 g plazma keksa
- 4 čaše kisele pavlake
- 300 g krem šlaga od vanile
- 300 g belog krem šlaga
- 160 g šećera u prahu
- 450 g malina
- mleko
- ekstrat od maline
Priprema:
1. Keks podeli na dva dela. Od jedne
polovine keksa formirati koru (keks prethodno potopiti u toplo mleko).
Dve kisele pavlake stavi u dublji tanjir, dodati 80 g šećera u prahu i
viljuškom, pažljivo, promešati, da se mase sjedine. Ne mešati puno da se
pavlaka ne razmekša mnogo. Umućenu pavlaku naneti na formiranu koru od
keksa. Preko pavlake stavi polovinu iseckanog voća (ostaviti malo voća
za ukrašavanje). Zatim umutiti čvrsto krem šlag od vanile i naneti preko
voća. Poravnati.
2. Sada sledi isti postupak kao i u
prvom slaganju. Znači, preko šlag krema od vanile ređamo drugu polovinu
keksa, pa preostale dve kisele pavlake sa šećerom, voće i preko staviti
beli krem šlag, umućen sa malo ekstrata od maline. Ukrasiti po želji.
Коментари
Постави коментар