Torta sa malinama
Potrebno je:
- 400 g plazma keksa
 - 4 čaše kisele pavlake
 - 300 g krem šlaga od vanile
 - 300 g belog krem šlaga
 - 160 g šećera u prahu
 - 450 g malina
 - mleko
 - ekstrat od maline
 
Priprema:
      1. Keks podeli na dva dela. Od jedne
 polovine keksa formirati koru (keks prethodno potopiti u toplo mleko). 
Dve kisele pavlake stavi u dublji tanjir, dodati 80 g šećera u prahu i 
viljuškom, pažljivo, promešati, da se mase sjedine. Ne mešati puno da se
 pavlaka ne razmekša mnogo. Umućenu pavlaku naneti na formiranu koru od 
keksa. Preko pavlake stavi polovinu iseckanog voća (ostaviti malo voća 
za ukrašavanje). Zatim umutiti čvrsto krem šlag od vanile i naneti preko
 voća. Poravnati. 
     
    
      2. Sada sledi isti postupak kao i u 
prvom slaganju. Znači, preko šlag krema od vanile ređamo drugu polovinu 
keksa, pa preostale dve kisele pavlake sa šećerom, voće i preko staviti 
beli krem šlag, umućen sa malo ekstrata od maline. Ukrasiti po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар