Ajmokac sa pilećim mesom
Potrebno je:
- 1 veći batak sa karabatakom
- 1 pileće, belo, meso (sa koskom)
- 5 kašika brašna
- 1 manja glavica belog luka
- suvog biljnog začina
- vinsko sirće (ili sok od limuna)
- 100 ml ulja
Priprema:
1. Pileće meso staviti u dublji sud, naliti vodom i staviti da se kuva, dok meso ne omekša.
U drugom sudu, na zagrejanom ulju, ispržiti 5 kašika brašna, da porumeni i glavicu, sitno isečenog, belog luka.
2. Zapršku naliti supom, do željene gustine. Meso, iz supe, odvojiti od kostiju i kožice, pa ga iskidati, po dužini.
3. Pripremljeno meso staviti u umak,
posuti začinom (po ukusu) i kuvati, pet minuta, na tihoj temperaturi.
Gotovo jelo ostaviti da odstoji, poklopljeno, pet minuta, da meso primi
arome umaka, pa ga poslužiti.
4. Pri posluženju, u svaki tanjir, se može staviti nekoliko kapi vinskog sirćeta ili limunovog soka (preko mesa i sosa) po želji.
Коментари
Постави коментар