Ajmokac sa pilećim mesom

Potrebno je:

  • 1 veći batak sa karabatakom
  • 1 pileće, belo, meso (sa koskom)
  • 5 kašika brašna
  • 1 manja glavica belog luka
  • suvog biljnog začina
  • vinsko sirće (ili sok od limuna)
  • 100 ml ulja

Priprema:

1. Pileće meso staviti u dublji sud, naliti vodom i staviti da se kuva, dok meso ne omekša. U drugom sudu, na zagrejanom ulju, ispržiti 5 kašika brašna, da porumeni i glavicu, sitno isečenog, belog luka.
2. Zapršku naliti supom, do željene gustine. Meso, iz supe, odvojiti od kostiju i kožice, pa ga iskidati, po dužini.
3. Pripremljeno meso staviti u umak, posuti začinom (po ukusu) i kuvati, pet minuta, na tihoj temperaturi. Gotovo jelo ostaviti da odstoji, poklopljeno, pet minuta, da meso primi arome umaka, pa ga poslužiti.
4. Pri posluženju, u svaki tanjir, se može staviti nekoliko kapi vinskog sirćeta ili limunovog soka (preko mesa i sosa) po želji.

Коментари

Популарни постови