Svinjsko meso sa majonezom

Potrebno je:

  • 800 g svinjskog mesa od buta
  • 2 srtednje glavice crnog luka
  • 1 veći čen belog luka
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1,5 kašičica suvog biljnog začina
  • 150 ml vode
  • 1 kašičica majorana
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica đumbira
  • 200 g šampinjona

I još:

  • 800 g krompira
  • 1 kašičica mlevenog crvenog bibera
  • 3 kašičice aleve paprike
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 1/2 kašičica belog luka u prahu

Za sos:

  • 150 g izrendanog kačkavalja
  • 150 g majoneza
  • 120 g kiselog mleka

Priprema:

1. Prvo, meso treba iseći na krupnije kocke. Isečeno meso staviti u dublju posudu, pa ga posuti sa mlevenim biberom, suvim biljnim začinom, majoranom, karijem i đumbirom. Dobro promešati. Zatim preliti sa soja sosom, dobro promešati da se sjedine svi sastojci, poklopiti i ostaviti u frižider, na dva sata.
2. Crni luk iseći na rebarca, a šampinjone iseći na listiće.
3. Krompir oljuštiti i iseći na osmine. Isećeni krompir staviti u dublju posudu, pa posuti sa crvenim biberom, belim lukom u prahu, alevom paprikom i suvim biljnim začinom. Dobro promešati.
4. Posle proteka datog vremena izvaditi meso iz frižidera. Uzeti odgovarajući pleh i dobro ga podmazati uljem. Marinirano meso staviti po sredini pleha, sa strane poređati začinjeni krompir.
5. Preko mesa staviti isečeni crni i beli luk, pa poređati isečene šampinjone.
6. Za sos je potreban izrendani kačkavalj, majonez i kiselo mleko.
7. U dublju činiju staviti majonez, dodati kiselo mleko i, viljuškom, dobro umutiti. Kačkavalj dodavati iz tri puta, svaki put mešajući da se dobro sjedini sa majonezom i kiselim mlekom.
8. Pripremljenim sosom preliti preko pripremljenog mesa i krompira u plehu. Sa strane sipati vodu.
9. Pleh pokriti alu folijom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, 50 minuta. Zatim izvaditi pleh, skloniti foliju i vratiti jelo da se zapeče.
10. Kada jelo dobije lepu, rumenu boju izvaditi ga iz rerne, prohladiti 2-3 minuta, pa .ga poslužiti, uz salatu i Staropramen pivo. Živeli!

Коментари

Популарни постови