Svinjsko meso sa majonezom
Potrebno je:
- 800 g svinjskog mesa od buta
 - 2 srtednje glavice crnog luka
 - 1 veći čen belog luka
 - 2 kašike soja sosa
 - 1 kašičica mlevenog bibera
 - 1,5 kašičica suvog biljnog začina
 - 150 ml vode
 - 1 kašičica majorana
 - 1 kašičica karija
 - 1 kašičica đumbira
 - 200 g šampinjona
 
I još:
- 800 g krompira
 - 1 kašičica mlevenog crvenog bibera
 - 3 kašičice aleve paprike
 - 1 kašičica suvog biljnog začina
 - 1/2 kašičica belog luka u prahu
 
Za sos:
- 150 g izrendanog kačkavalja
 - 150 g majoneza
 - 120 g kiselog mleka
 
Priprema:
      1. Prvo, meso treba iseći na 
krupnije kocke. Isečeno meso staviti u dublju posudu, pa ga posuti sa 
mlevenim biberom, suvim biljnim začinom, majoranom, karijem i đumbirom. 
Dobro promešati. Zatim preliti sa soja sosom, dobro promešati da se 
sjedine svi sastojci, poklopiti i ostaviti u frižider, na dva sata.
     
    
      2. Crni luk iseći na rebarca, a šampinjone iseći na listiće.
     
    
      3. Krompir oljuštiti i iseći na 
osmine. Isećeni krompir staviti u dublju posudu, pa posuti sa crvenim 
biberom, belim lukom u prahu, alevom paprikom i suvim biljnim začinom. 
Dobro promešati.
     
    
      4. Posle proteka datog vremena 
izvaditi meso iz frižidera. Uzeti odgovarajući pleh i dobro ga podmazati
 uljem. Marinirano meso staviti po sredini pleha, sa strane poređati 
začinjeni krompir.
     
    
      5. Preko mesa staviti isečeni crni i beli luk, pa poređati isečene šampinjone.
     
    
6. Za sos je potreban izrendani kačkavalj, majonez i kiselo mleko.
     
    
7. U dublju činiju staviti majonez, 
dodati kiselo mleko i, viljuškom, dobro umutiti. Kačkavalj dodavati iz 
tri puta, svaki put mešajući da se dobro sjedini sa majonezom i kiselim 
mlekom.
     
    
8. Pripremljenim sosom preliti preko pripremljenog mesa i krompira u plehu. Sa strane sipati vodu.
     
    
9. Pleh pokriti alu folijom i 
staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, 50 
minuta. Zatim izvaditi pleh, skloniti foliju i vratiti jelo da se 
zapeče.
     
    
      10. Kada jelo dobije lepu, rumenu boju izvaditi ga iz rerne, prohladiti 2-3 minuta, pa .ga poslužiti, uz salatu i Staropramen pivo. Živeli!
     
    



Коментари
Постави коментар