Gocina torta
Kora:
- 300 g piškota
 - mleko
 
Fil 1:
- 300 g mlevene plazme
 - 100 g šećera u prahu
 - 150 g mlevenih oraha
 - gazirani sok od pomorandže
 
Fil 2:
- 2 kesice pudinga od vanile
 - 500 ml mleka
 - 250 g maslaca
 - 150 g šećera u prahu
 
...i još:
- 17 krem bananica
 - 100 g iseckane žele bombone (raznih boja)
 
Za ukrašavanje torte:
- 3 kesice šlag krema
 - čokoladne bombone
 
Priprema
      1. Kora: Piškote kratko potapati u mleko i formirati koru, na odgovarajućoj tacni za tortu.
     
    
      2. Fil 1: Mlevenu plazmu pomešati sa
 šećerom u prahu i mlevenim orasima, pa dodavati sok od pomorandže da se
 napravi fil, gustine za premazivanje.
     
    
      3. Fil 2: Od 1/2l mleka odvojiti 
malo da se razmuti puding, a ostalo mleko staviti da proključa. U 
proključalo mleko zakuvati razmućeni puding. Ostaviti da se prohladi. 
Umutiti penasto jedan maslac sa 150g šećera u prahu, pa dodati u 
prohlađeni puding i sve sjediniti.
     
    
      4. Slaganje torte: Preko formirane 
kore od piškota staviti prvi fil. Drugi fil podeliti na dva dela. Prvi 
deo premazati preko fila sa plazmom. Preko poređati krem bananice 
presečene na pola, a preko krem bananica rasporediti iseckane žele 
bombone. Preko žele bombona staviti drugi deo fila sa pudingom.
     
    
      5. Za ukrašavanje torte. Šlag krem 
spremiti prema uputstvu sa kesice. Celu tortu premazati sa pripremljenim
 šlagom i ukrasiti sa čokoladnim bombonicama.
     
    



Коментари
Постави коментар