Koh sa kakaom
Potrebno je:
- 3 jaja
 - 12 velikih kašika mleka
 - 12 velikih kašika ulja
 - 8 velikih kašika brašna
 - 8 velikih kašika šećera
 - 4 velike kašike griza
 - 3 velike kašike kakaoa
 - 1 kesica praška za pecivo
 
Preliv:
- 1/2 l mleka
 - 8 velikih kašika šećera
 - 1 kesica vanilinog šećera
 
Za ukrašavanje:
- 2 kesice šlag pene
 
Priprema
      1. Testo: Odvojiti belanca od 
žumanaca. Belanca umutiti u čvrst šam, dodavajući postepeno šećer. 
Dodati žumanca i mutiti da masa postane penasta. Sjediniti mleko i ulje,
 pa dodati umućenim jajima. Na kraju umešati brašno sa pecivom, griz i 
kakao. Podmazati pleh, sipati testo i staviti da se peče, u prethodno 
zagrejanoj rerni, na 160 stepeni.
     
    
      2. Pečen kolač ostaviti da se malo prohladi.
     
    
      3. Preliv: Dok se kolač hladi, 
pripremiti preliv. Staviti mleko sa šećerom da prokuva. Kad prokuva, 
dodati vanilin šećer, i skloniti sa šporeta.
     
    
      4. Koh iseći na kocke, željene veličine, i preliti sa vrelim mlekom. Ostaviti da se ohladi.
     
    
      5. Ohlađen koh premazati šlagom, i ostaviti u frižider, da se dobro ohladi.
     
    



Коментари
Постави коментар