Koh sa kakaom
Potrebno je:
- 3 jaja
- 12 velikih kašika mleka
- 12 velikih kašika ulja
- 8 velikih kašika brašna
- 8 velikih kašika šećera
- 4 velike kašike griza
- 3 velike kašike kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
Preliv:
- 1/2 l mleka
- 8 velikih kašika šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
Za ukrašavanje:
- 2 kesice šlag pene
Priprema
1. Testo: Odvojiti belanca od
žumanaca. Belanca umutiti u čvrst šam, dodavajući postepeno šećer.
Dodati žumanca i mutiti da masa postane penasta. Sjediniti mleko i ulje,
pa dodati umućenim jajima. Na kraju umešati brašno sa pecivom, griz i
kakao. Podmazati pleh, sipati testo i staviti da se peče, u prethodno
zagrejanoj rerni, na 160 stepeni.
2. Pečen kolač ostaviti da se malo prohladi.
3. Preliv: Dok se kolač hladi,
pripremiti preliv. Staviti mleko sa šećerom da prokuva. Kad prokuva,
dodati vanilin šećer, i skloniti sa šporeta.
4. Koh iseći na kocke, željene veličine, i preliti sa vrelim mlekom. Ostaviti da se ohladi.
5. Ohlađen koh premazati šlagom, i ostaviti u frižider, da se dobro ohladi.
Коментари
Постави коментар