Slatke ruže
Testo:
- 250 ml mleka
 - 1 kesica suvog kvasca
 - 4 kašike šećera
 - 3 kašike ulja
 - 2 jajeta
 - 600 g brašna
 - prstohvat soli
 
Fil:
- 100 g mlevenih oraha
 - 40 g šećera
 - 40 ml mleka
 - džem od šljiva
 
Priprema
      1. U činiju staviti brašno. Dodati 
šećer, so, kvasac, umućena jaja sa mlekom i ulje. Zamesiti testo. 
Pokriti krpom i ostaviti da nadiđe. Nadošlo testo premesiti i podeliti 
na 24 loptice. Odvojiti četiri, razvaljati oklagijom. Preklopiti jednu 
preko druge, do 1/2 prethodnog kruga (staviti prvi kružić testa, pa na 1/2 prvog kruga staviti drugi krug testa...).
     
    
      2. Fil: Za fil pomešati orahe i šećer, preliti vrelim mlekom i promešati.
     
    
      3. Preko sredine, (napravljenog testa od četiri kruga) premazati džemom, a zatim rasporediti orahe.
     
    
      4. Umotati u rolatić, a zatim ga nožem prepoloviti.
     
    
      5. Donji, isečeni deo, staviti u 
kalup za mafine, Prethodno DOBRO podmazan maslacem. Na isti način 
pripremiti i ostale loptice. Rernu ugrejati na 170 stepeni. Umutiti 
jedno žumance i malo mleka, premazati ruže i staviti da se peku.
     
    



Коментари
Постави коментар