Obogaćena supa iz kesice
Potrebno je:
- 1 koska od belog pilećeg mesa
 - 1 veća šargarepa
 - 1 manji koren paškanata
 - 1 manji koren peršuna
 - 80 g korena celera
 - 1 kesica pileće supe sa rezancima
 - biozačin
 - biber
 - 3 kašike maslinovog ulja
 - 1,5 l vode
 
Priprema
      1. Kosku od belog pilećeg mesa (ostaviti da ima na koski i malo mesa) staviti da se kuva, u 1,5 l vode.
     
    
      2. Šargarepu krupno izrendati, a 
koren peršuna, paškanata i celera izrendati sitno. Na zagrejano 
maslinovo ulje staviti izrendanu šargarepu i prodinstati. Dodati 
izrendani paškanat, peršun i celer. Dinstati pet minuta. 
     
    
      3. Kada se meso, sa koske, skuvalo, izvaditi kosku, odvojiti meso i sitno ga iseckati. 
     
    
      4. U dinstano povrće procediti 
tečnost, u kojoj se kuvalo meso. Kada tečnost provri ubaciti supu iz 
kesice i iseckano meso. Probati, pa dosoliti i pobiberiti. Posuti sitno 
iseckanim lišćem celera i peršuna, pa poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар