Pileća čorba sa makaronama
Potrebno je:
- 3 pileća bataka sa karabatacima
 - 2 veća krompira
 - 1 veća šargarepa
 - 1 koren peršuna
 - 1 koren paškanata
 - 1 veće parče celera
 - 200 ml pasiranog paradajza
 - 60 g makarona
 - 1 kašičica đumbira u prahu
 - 1/2 kašičice mlevenog bibera
 - 1 manja glavica crnog luka
 - 2 čena belog luka
 - suvi biljni začin
 - 1,5 l vode
 - mirođija
 - peršun
 
Priprema
      1. Meso razdvojiti (posebno batak, a
 posebno karabatak), pa ga staviti u dublji lonac. Dodati iseckani, na 
kockice, koren peršuna, paškanata, celera i šargarepe. Zatim crni i beli
 luk sitno iseckati, pa ubaciti u lonac. Jedan krompir iseći na kockice,
 pa ga dodati u lonac, a drugi samo preseći na pola, pa ga ubaciti. 
Naliti sa vodom, posuti sa biberom, đumbirom i suvim biljnim začinom 
(suvi biljni začin dodati po ukusu)  i staviti da se kuva.
     
    
      2. Kada meso omekša izvaditi ga u 
dublji tanjir, kao i krompir, presečen na pola. Mesu skloniti kožicu, pa
 batake sitno iseckati, a karabatake samo preseći na pola. Krompir 
izgnječiti viljuškom, da nema grudvica. Vratiti, ponovo, sve u lonac.
     
    
      3. Dobro izmešati, pa uliti pasirani
 paradajz. Probati i, ako treba, dosoliti. Makarone staviti u kesu, pa 
ih oklagijom izdrobiti (ne mora mnogo sitno). Izdrobljene makarone 
dodati u čorbu i pustiti da provri. Kuvati još, oko, pet minuta. 
Isključiti, pa dodati, mešavinu, sitno iseckane mirođije i peršuna. 
Prijatno!
     
    



Коментари
Постави коментар