Pileća čorba sa makaronama
Potrebno je:
- 3 pileća bataka sa karabatacima
- 2 veća krompira
- 1 veća šargarepa
- 1 koren peršuna
- 1 koren paškanata
- 1 veće parče celera
- 200 ml pasiranog paradajza
- 60 g makarona
- 1 kašičica đumbira u prahu
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- suvi biljni začin
- 1,5 l vode
- mirođija
- peršun
Priprema
1. Meso razdvojiti (posebno batak, a
posebno karabatak), pa ga staviti u dublji lonac. Dodati iseckani, na
kockice, koren peršuna, paškanata, celera i šargarepe. Zatim crni i beli
luk sitno iseckati, pa ubaciti u lonac. Jedan krompir iseći na kockice,
pa ga dodati u lonac, a drugi samo preseći na pola, pa ga ubaciti.
Naliti sa vodom, posuti sa biberom, đumbirom i suvim biljnim začinom
(suvi biljni začin dodati po ukusu) i staviti da se kuva.
2. Kada meso omekša izvaditi ga u
dublji tanjir, kao i krompir, presečen na pola. Mesu skloniti kožicu, pa
batake sitno iseckati, a karabatake samo preseći na pola. Krompir
izgnječiti viljuškom, da nema grudvica. Vratiti, ponovo, sve u lonac.
3. Dobro izmešati, pa uliti pasirani
paradajz. Probati i, ako treba, dosoliti. Makarone staviti u kesu, pa
ih oklagijom izdrobiti (ne mora mnogo sitno). Izdrobljene makarone
dodati u čorbu i pustiti da provri. Kuvati još, oko, pet minuta.
Isključiti, pa dodati, mešavinu, sitno iseckane mirođije i peršuna.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар