Cvekla sa sirom
Potrebno je:
- 1 kg sveže cvekle
 - 350 g feta sira
 - 1 kisela pavlaka (180g)
 - 2 kašike paprike u pavlaci seckane (ljute)
 - 50 g sitno seckanog kulena
 
Priprema
      1. Kuvati opranu ali neočišćenu 
cveklu oko 45 minuta. Zatim cveklu ocediti, ohladiti i oljuštiti. Iseći 
cveklu na što tanje polukrugove. Kalupe za mafine obložiti providnom folijom.
     
    
      2. Na foliju lepiti listiće cvekle, tako da se preklapaju jedan preko drugog i tako obložiti kalup.
     
    
      3. Umutiti sir sa navedenim sastojcima. Napuniti kalupe filom od sira.
     
    
      4. Napunjene kalupe prekriti 
ostacima cvekle što su ostali od oblaganja kalupa. Cveklu prekriti 
prozirnom folijom i ostaviti u frižider preko noći da se sastojci 
sjedine. Ohlađene cvekle izvaditi iz kalupa, skloniti foliju i 
poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар