Cvekla sa sirom
Potrebno je:
- 1 kg sveže cvekle
- 350 g feta sira
- 1 kisela pavlaka (180g)
- 2 kašike paprike u pavlaci seckane (ljute)
- 50 g sitno seckanog kulena
Priprema
1. Kuvati opranu ali neočišćenu
cveklu oko 45 minuta. Zatim cveklu ocediti, ohladiti i oljuštiti. Iseći
cveklu na što tanje polukrugove. Kalupe za mafine obložiti providnom folijom.
2. Na foliju lepiti listiće cvekle, tako da se preklapaju jedan preko drugog i tako obložiti kalup.
3. Umutiti sir sa navedenim sastojcima. Napuniti kalupe filom od sira.
4. Napunjene kalupe prekriti
ostacima cvekle što su ostali od oblaganja kalupa. Cveklu prekriti
prozirnom folijom i ostaviti u frižider preko noći da se sastojci
sjedine. Ohlađene cvekle izvaditi iz kalupa, skloniti foliju i
poslužiti.
Коментари
Постави коментар