Posna krem supa od bundeve (na vodi)
Potrebno je:
- 300 g očišćene bundeve
- 150 g krompira
- 80 g crnog luka
- 80 g celera
- 80 g šargarepe
- 40 g korena peršuna
- 40 g paškanata
- 1 češanj belog luka
- 2 kašike kukuruza šećerca
- 1/2 kašičice karija
- 1/2 kašičice đumbira u prahu
- 1/2 srednjeg limuna (sok)
- suvi biljni začin
- biber
Priprema
1. Bundevu iseckati na kockice i
staviti u dublju šerpu. Crni luk, beli luk i paškanat iseckati sitno.
Krompir, šargarepu, celer i koren peršuna krupno narendati. Svo povrće
ubaciti u šerpu, sa bundevom (kao i kukuruz šećerac).
2. Dodati i sve navedene začine
(izuzev soka od limuna), pa naliti sa 1,2 l tople vode. Staviti da se
kuva, dok svo povrće ne omekša.
3. Kada smesa bude kuvana, skloniti
sa šporeta i štapnim mikserom izmiksati. Vratiti na vatru, dodati sok od
pola limuna, probati i, ako treba, dodati još začina. Pustiti da
provri, pa poslužiti. Možete po supi posuti, sitno iseckani peršun.
Коментари
Постави коментар