Posna krem supa od bundeve (na vodi)
Potrebno je:
- 300 g očišćene bundeve
 - 150 g krompira
 - 80 g crnog luka
 - 80 g celera
 - 80 g šargarepe
 - 40 g korena peršuna
 - 40 g paškanata
 - 1 češanj belog luka
 - 2 kašike kukuruza šećerca
 - 1/2 kašičice karija
 - 1/2 kašičice đumbira u prahu
 - 1/2 srednjeg limuna (sok)
 - suvi biljni začin
 - biber
 
Priprema
      1. Bundevu iseckati na kockice i 
staviti u dublju šerpu. Crni luk, beli luk i paškanat iseckati sitno. 
Krompir, šargarepu, celer i koren peršuna krupno narendati. Svo povrće 
ubaciti u šerpu, sa bundevom (kao i kukuruz šećerac).
     
    
      2. Dodati i sve navedene začine 
(izuzev soka od limuna), pa naliti sa 1,2 l tople vode. Staviti da se 
kuva, dok svo povrće ne omekša. 
     
    
      3. Kada smesa bude kuvana, skloniti 
sa šporeta i štapnim mikserom izmiksati. Vratiti na vatru, dodati sok od
 pola limuna, probati i, ako treba, dodati još začina. Pustiti da 
provri, pa poslužiti. Možete po supi posuti, sitno iseckani peršun.
     
    



Коментари
Постави коментар