Krmenadle sa povrćem
Potrebno je:
- 6 svinjskih krmenadli
 - 2 glavice crnog luka
 - 1 zelena (sveža) paprika
 - 1 crvena (sveža) paprika
 - 400 g šampinjona
 - 100 g kajmaka
 - 6 srednjih krompira
 - 1 vezica peršuna
 - 4 čena belog luka
 - so
 - biber
 - ulje
 - 1 kašika maslaca
 
Preliv:
- 3 jajeta
 - 200 ml pavlake za kuvanje
 - so
 
Priprema
      1. U tiganj zagrejati ulje sa jednom
 kašikom maslaca. Krmenadle posoliti, uvaljati u brašno i propržiti na
 ulju da lepo porumene sa obe strane. Kada je meso porumenelo, izvaditi ga i
 odložiti na stranu. U tiganj gde se pržilo meso, propržiti 2 glavice 
crnog luka isečenog na rebarca. Dodati šampinjone krupnije sečene, 
paprike isečene na kolutove i sve to pržiti na laganoj vatri 15-ak 
minuta. Kad je povrće isprženo na kraju posoliti, pobiberiti, dodati 
sitno isečen peršun, beli luk i kajmak. 
     
    
      2. Krompir oljuštiti, iseći na kolutove, probariti 10-ak minuta, da bude mekan, ali da se ne raspada. 
     
    
      3. Preliv: Žicom dobro umutiti 3 jajeta i kašičicu soli. Dodati 200 ml pavlake za kuvanje i sve sjediniti.
     
    
      4. Vatrostalnu činiju podmazati 
uljem i ređati ovim redom: kolutovi probarenog krompira, propržene 
krmenadle, fil od povrća. Sve zaliti prelivom. Zapeći u rerni na 180 
stepeni, da odozgo porumeni, oko 20-minuta.
     
    



Коментари
Постави коментар