Krmenadle sa povrćem
Potrebno je:
- 6 svinjskih krmenadli
- 2 glavice crnog luka
- 1 zelena (sveža) paprika
- 1 crvena (sveža) paprika
- 400 g šampinjona
- 100 g kajmaka
- 6 srednjih krompira
- 1 vezica peršuna
- 4 čena belog luka
- so
- biber
- ulje
- 1 kašika maslaca
Preliv:
- 3 jajeta
- 200 ml pavlake za kuvanje
- so
Priprema
1. U tiganj zagrejati ulje sa jednom
kašikom maslaca. Krmenadle posoliti, uvaljati u brašno i propržiti na
ulju da lepo porumene sa obe strane. Kada je meso porumenelo, izvaditi ga i
odložiti na stranu. U tiganj gde se pržilo meso, propržiti 2 glavice
crnog luka isečenog na rebarca. Dodati šampinjone krupnije sečene,
paprike isečene na kolutove i sve to pržiti na laganoj vatri 15-ak
minuta. Kad je povrće isprženo na kraju posoliti, pobiberiti, dodati
sitno isečen peršun, beli luk i kajmak.
2. Krompir oljuštiti, iseći na kolutove, probariti 10-ak minuta, da bude mekan, ali da se ne raspada.
3. Preliv: Žicom dobro umutiti 3 jajeta i kašičicu soli. Dodati 200 ml pavlake za kuvanje i sve sjediniti.
4. Vatrostalnu činiju podmazati
uljem i ređati ovim redom: kolutovi probarenog krompira, propržene
krmenadle, fil od povrća. Sve zaliti prelivom. Zapeći u rerni na 180
stepeni, da odozgo porumeni, oko 20-minuta.
Коментари
Постави коментар