Sočna piletina u marinadi sa pavlakom
Potrebno je:
- 1 kg belog pilećeg mesa (bez kostiju)
 - 3 kašike pavlake
 - 1 kašika senfa
 - 1 kašika majoneza
 - 3 kašike parmezana
 - 2 čena iseckanog belog luka
 - 1/2 kašičice mlevene slatke crvene paprike
 - so
 - biber
 - ulje
 - 200 g prezli
 
Priprema
      1. Sve sastojke za marinadu izmešati (pavlaku, senf, majonez, parmezan, iseckani beli luk, slatku crvenu papriku, a so i biber dodati po ukusu).
     
    
      2. Meso iseći na tanje šnicle, nije 
potrebno da se izlupaju. Filete dodati u marinadu, svako parče uvaljati,
 i ostaviti u frižideru, najmanje 2 sata.
     
    
      3. Posle stajanja u frižideru meso 
uvaljati u prezle i ređati u pleh, preko pek papira. Svako parče mesa preliti sa kašičicom ulja. Peći u prethodno 
zagrejanoj rerni na 190 stepeni. Ako je potrebno, na pola pečenja 
preokrenuti meso, da bude lepo zapečeno sa obe strane.
     
    



Коментари
Постави коментар