Sočna piletina u marinadi sa pavlakom
Potrebno je:
- 1 kg belog pilećeg mesa (bez kostiju)
- 3 kašike pavlake
- 1 kašika senfa
- 1 kašika majoneza
- 3 kašike parmezana
- 2 čena iseckanog belog luka
- 1/2 kašičice mlevene slatke crvene paprike
- so
- biber
- ulje
- 200 g prezli
Priprema
1. Sve sastojke za marinadu izmešati (pavlaku, senf, majonez, parmezan, iseckani beli luk, slatku crvenu papriku, a so i biber dodati po ukusu).
2. Meso iseći na tanje šnicle, nije
potrebno da se izlupaju. Filete dodati u marinadu, svako parče uvaljati,
i ostaviti u frižideru, najmanje 2 sata.
3. Posle stajanja u frižideru meso
uvaljati u prezle i ređati u pleh, preko pek papira. Svako parče mesa preliti sa kašičicom ulja. Peći u prethodno
zagrejanoj rerni na 190 stepeni. Ako je potrebno, na pola pečenja
preokrenuti meso, da bude lepo zapečeno sa obe strane.
Коментари
Постави коментар