Boranija sa piletinom
Potrebno je:
- 700 g boranije
 - 1 glavica crnog luka
 - 2 bataka
 - 2 karabataka
 - 3 češnja belog luka
 - 4 veća krompira
 - 2 kašičice brašna
 - 2 veća paradajza
 - 1 paprika (sveža)
 - 2 kašičice aleve paprike
 - suvi biljni začin
 - biber
 - peršun
 
Priprema
      1. U dublju šerpu sipati ulje i 
staviti piletinu da se dinsta. Boraniju očistiti i svaki komad 
prepoloviti. Kada se meso pola izdinstalo, dodati u šerpu iseckanu 
boraniju, kao i iseckani crni luk, paradajz i svežu papriku. Na kraju 
dodati sitno iseckan beli luk i krompir isečen na kockice. Naliti toplom
 vodom, da sastojci ogreznu, i staviti da jelo krčka, na laganoj 
temperaturi.
     
    
      2. Začiniti boraniju začinom, po 
ukusu, pobiberiti, dodati iseckan peršun, poklopiti i nastaviti sa 
krčkanjem jela, dok boranija omekša. Kada je jelo skuvano, brašno i 
alevu papriku razmutiti u malo vode, sipati u jelo i kuvati još oko 5 
minuta.
     
    



Коментари
Постави коментар