Boranija sa piletinom
Potrebno je:
- 700 g boranije
- 1 glavica crnog luka
- 2 bataka
- 2 karabataka
- 3 češnja belog luka
- 4 veća krompira
- 2 kašičice brašna
- 2 veća paradajza
- 1 paprika (sveža)
- 2 kašičice aleve paprike
- suvi biljni začin
- biber
- peršun
Priprema
1. U dublju šerpu sipati ulje i
staviti piletinu da se dinsta. Boraniju očistiti i svaki komad
prepoloviti. Kada se meso pola izdinstalo, dodati u šerpu iseckanu
boraniju, kao i iseckani crni luk, paradajz i svežu papriku. Na kraju
dodati sitno iseckan beli luk i krompir isečen na kockice. Naliti toplom
vodom, da sastojci ogreznu, i staviti da jelo krčka, na laganoj
temperaturi.
2. Začiniti boraniju začinom, po
ukusu, pobiberiti, dodati iseckan peršun, poklopiti i nastaviti sa
krčkanjem jela, dok boranija omekša. Kada je jelo skuvano, brašno i
alevu papriku razmutiti u malo vode, sipati u jelo i kuvati još oko 5
minuta.
Коментари
Постави коментар