Mekike sa jogurtom
Potrebno je:
- 500 g brašna
 - 1 jaje
 - 150 ml mleka
 - 1 kockica kvasca
 - 1 kašičica šećera
 - 1 kašičica soli
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 100 ml jogurta
 - 100 ml ulja
 - ulje, za prženje
 
Priprema
      1. U toplo mleko razdrobiti kockicu 
kvasca i sačekati da uskisne. U vanglicu staviti brašno, pa dodati: 
jaje, so, šećer, prašak za pecivo, ulje, jogurt i mleko sa nadošlim 
kvascem. Zamesiti glatko testo (ako treba, dodati još brašna). Ostaviti 
testo, pokriveno, da udvostruči svoju zapreminu.
     
    
      2. Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu. Razviti ga, debljine 1cm, i iseći, po želji.
     
    
      3. Zagrejati ulje (mekike pržiti u 
dubokom ulju) i pržiti testo, sa jedne i sa druge strane. Temperatura 
prženja ne sme da bude jaka, jer će mekike brzo da porumene, a sredina 
će ostati nepržena. Pržene mekike vaditi na kuhinjsku salvetu, da upije 
višak masnoće i poslužiti uz sir, kajmak...
     
    



Коментари
Постави коментар