Rol baklavice sa medom
Potrebno je:
- 1/2 kg kora za baklavu
 - 150 g mlevenog plazma keksa
 - 100 g mlevenog lešnika
 - 100 g sitno izrendane čokolade
 - 250 g margarina
 
Sirup za baklavu:
- 700 g šećera
 - 600 ml vode
 - 1 štapić cimeta
 - 1/2 limuna (oljušti se kora)
 - 1/2 pomorandže (oljušti se kora)
 - 100 ml meda
 
Priprema
1. Rolnice: Uzeti dublju činiju, pa u
 nju sjediniti mlevenu plazmu, lešnik i čokoladu. Uzeti jednu koru, 
raširiti je, pa po ivici staviti 2-3 kašike fila. Čvrsto urolati, pa 
rolnice poređati u pleh, od el. šporeta. Ponavljati postupak, sve dok 
ima i kora i fila. Pripremljene rolnice iseći, da budu dužine, 
otprilike, 6-7 cm.
     
    
2. Rastopiti margarin. Sa vrelim 
margarinom preliti poređane baklavice i staviti da se peku, u prethodno 
zagrejanoj rerni, na 180 stepeni.
     
    
3. Sirup za baklavu: Staviti vodu, 
šećer, kore limuna i pomorandže i štapić cimeta da provri. Kada provri, 
ostaviti ga da kuva 10 minuta. Dodati med i ostaviti ga da ključa još 2 
minuta. Izvaditi kore i cimet. Vrelim sirupom  preliti prohlađenu 
baklavu. Saćekati da baklava upije sirup, pa poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар